Bali Belly, hoe te voorkomen?

 1. Home
 2. /
 3. Destinations
 4. /
 5. Azië
 6. /
 7. Indonesië
 8. /
 9. Bali
 10. /
 11. Bali Belly, hoe te...
Eat, Pray, Love

Bali Belly, hoe te voorkomen?

Wat is een Bali Belly?

Een Bali Belly, dat is eigenlijk een opgelopen voedselvergiftiging.. Ja deze heb je in verschillende varianten van 24 uur spugen, diaree, misselijk en doodziek zijn, tot een aantal dagen. Maar het kan ook waterdiarree zijn, misselijk en steken in je maag en gewoon 2 a 3 weken lang! 

Ja je wilt gewoon niet dat je Bali vakantie verpest wordt door deze voedselvergiftiging, of te wel bacteriën. Meestal voel je binnen 6 tot 12 uur wel dat je pijn in je buik begint te krijgen en naar de wc moet. We noemen het wel Bali Belly, maar het zijn eigenlijk dezelfde klachten die je ook rustig in andere landen kan krijgen. Ik loop deze vooral weer op in Thailand gek genoeg en weer niet in Bali maar mijn hubby is altijd aan de beurt..helaas.

Welke voorzorg maatregelen bij een Bali Belly?

Slik 30 dagen voor vertrek een goede probiotica.favoriete producten

Ik gebruik Phital Probiotica deze kan je hier bestellen en wordt de volgende dag al bezorgd! Je betaald wat, maar het loont. Je darmen ‘prep’ je eigenlijk al van te voren op om met de goede bacteriën je darmen aan te vullen. Je neemt ook een   potje mee op je vakantie. 

.Daarnaast zorg je voor een voorraad ORS (zout en zoet) zakjes, verkrijgbaar bij Kruidvat of de Etos of apotheek. En vergeet vooral geen Loperiamide mee te nemen als diaree remmer én Paracetamol.

Welke hygiene maatregelen tegen een Bali Belly?

Water. Let daar mee op! Waar uit de kraan, water uit de douche, zwembadwater, water uit de zee! Zorg dat je geen water drinkt, in je mond krijgt etc. Spoel je tandenborstel uit met flessenwater! Wij, als erg hygiënische Europeanen zijn hier gewoon niet tegen bestand. Ze zeggen wel als je hier langer dan een half jaar woont, dat je darmen hier steeds beter tegen kunnen, en dat klopt meestal ook. Maar voor die paar weken dat we gaan, is het toch zonde om je reisplannen aan te moeten passen omdat je doodziek in je hotelkamer ligt. Ja daarbij nog 1 tip: boek altijd iets met airco. Als je ziek bent heb je dit extra nodig!

Was altijd je handen! Na elk toilet bezoek, iedere keer vóór dat je gaat eten of gaat snacken. Handen wassen is jouw focus! Zorg dat je zo’n flesje met alcohol spray vult in Nederland en neem deze overal mee naar toe! (denk gewoon aan de tijd van corona, met de extra hygiene maatregelen) Zeep, zal je overal zien in Bali, of je nu door t noorden reist of in t hippe zuiden, gebruik deze dan ook! Het ligt er niet voor niets;-) 

ETEN: Eet geen salade! Of ongepeld kant en klaar fruit!

Daar wonen onze leuke wormpjes en bacteriën! Wij eten alleen iets van komkommer of salades is vijf sterren hotels, omdat we hier zeker weten dat dit met flessenwater wordt gespoeld. Maar ook met flessenwater kan het zijn dat de ‘beestjes’ niet goed weggewassen worden. 

Dus; Ja het beste is gekookt, gebakken of gefrituurd eten!

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven