Eerste keer Azië?

Naar welk land voor de eerste keer met je kindje?

Thailand is een hele goede keuze om in Azië te starten met je dreumes. Azië heeft velen prachtige landen om naar toe te reizen.
Maar zijn al deze landen allemaal wel zo geschikt om als beginner meteen aan te doen?
Zeker als je deze keer ook nog eens gaat reizen met jouw kindje?
Thailand werd onze eerste keuze om met onze dochter naartoe te reizen. Vooral omdat wij hier al meerdere keren geweest waren.
Wij wisten daar al redelijke ‘de weg’, bijna iedereen spreekt engels, vervoer en transport is ontzettend easy (denk aan dat je backpacks op de juiste boot geplaatst worden en je krijgt een sticker op je borst geplakt zodat je niet in de verkeerde boot stapt;) en wij kenden de cultuur. De voorzieningen zijn redelijk tot echt goed te noemen hoewel het er wel aan ligt waar je verblijft en waar je naar toe wilt reizen. Maar de meeste grotere eilanden en kustplaatsen hebben voldoende luxe mocht het nodig zijn. Ik kan mij voorstellen dat jij je daar het prettigste bij voelt omdat je met je kleine baby of jong kind graag dichtbij voorzieningen bent zoals winkels, apotheek, een arts of het ziekenhuis. Ik moest er niet aan denken dat wij met ons 19 maanden oude meisje ver van een dokter zouden zitten mocht er wat gebeuren.. Zodoende hebben wij onze reis met kind ook hierop aangepast. Wij zijn nooit echt backpackers geweest, terwijl mijn eerste reis naar Indonesië in 1997 zonder enige vorm van internet al aanving verbleef ik al graag in middenklasse hotels en bij familie en maakte ik een mooie treinreis door het landschap van Java van Jakarta naar Surabaya en door naar Bali.

Nu reizen wij graag met de backpacks maar dat is alleen omdat het handig is met het rondreizen. Denk er maar niet aan dat ik er mee ga lopen sjouwen. Nee, dat maakt ons eerder ‘flashpackers’ dan backpackers want wij zitten niet lowbudget of op plaatsen ‘die het net niet zijn’ omdat wij simpelweg willen genieten van onze vakantie na een jaar hard werken. Dus het sjouwen laat ik graag over aan mensen die voor een mooie fooi mijn tas willen transporteren;) en zelf loop ik er hooguit enkele meters mee omdat er niemand is.
Nu hangt het af van het land waar je bent. In Indonesie werd jaren geleden je koffer voor je neus weggekaapt en moest je er achteraan rennen omdat zij klantvriendelijk je koffer in een taxi wilden plaatsen tegen een fooitje en in Thailand maak je het nergens mee en kan je zelf je backpacks dragen..(zucht want het is wel lekker makkelijk) Maar goed, verder dan enkele meters dragen naar een transportplek of inderdaad door de zee een stukje, kom ik niet. Ja heus! Koffers zijn in dit soort landen niet heel handig als je door de zee moet lopen tot je dijbenen met je koffers omdat je erachter komt dat er niet op al die mooie eilandjes een pier aanwezig is. Wat ben ik blij dat ik dat al jaren geleden heb ontdekt en nu niet met ons kindje tot onaangename verassingen kwam te staan. Het gaat super goed, echt! Het is ontzettend leuk reizen. Je ziet veel, je maakt veel mee, vervelen komt niet voor! Van witte stranden en lekker ‘hangmatteren’ voor je bungalow tot lekker ontspannen in een luxe resort zitten. Het kan allemaal in één reis!  Wat betreft een stukje het water in? Je moet er wel wat voor over hebben om bij deze mooie plekjes te kunnen komen, zoals o.a. Railay beach!

 

 

1 Comment

  • Reply Royal Themes maart 25, 2015 at 4:27 pm

    I Love Summer !

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.