JouwBox 4 Unwrapping!

Jouwbox editie 4 is 12 februari uitgeleverd!  Wij kregen deze Beauty X Health X Food box van JouwBox die samengesteld werd door Ralph Moorman om te reviewen! Ik ben zelf erg fan van de Hormoonfactor dus ik kon niet wachten om deze box uit te pakken en de producten te gaan gebruiken!

Wil jij ook weten wat er in deze JouwBox zit? Ik mag ook een kortingscode weggeven! Lees je mee?

Ralph & Tim

De hormoonfactor leefstijl

Wij, mijn man, dochter en ik zullen gezamenlijk deze box reviewen omdat er leuke producten inzitten waarvan ook mijn man en dochtertje gebruik hebben gemaakt! Ralph Moorman is bekend van zijn Hormoonfactor programma waar alles draait om voeding, training, hormonen en stress te beperken. Ik raakte bekend met de het boek de Hormoonfactor via een vriend, die helemaal om was. Ik heb het gekocht en ja, ik hou het als een guide bij me. Nu ik ook geen lactose en tarwe kan verdragen volg ik graag zijn tips en levensstijl die ook in zijn dieet receptenboek de Hormoonbalans staan omschreven.

Om de Hormoonfactor leefstijl echt compleet te maken is het ook van belang om te kijken welke producten je gebruikt voor je huid, haar en ook je mond. Onze dagelijkse producten kunnen stoffen bevatten die ook in je lichaam terecht kunnen komen en je hormoon balans kunnen schaden of voor klachten of irritaties kunnen zorgen. Denk ook aan een niet BPA-vrij plastic drinkfles waar jij je gekochte watertje uit drinkt? Deze stoffen komen in jouw drankje en deze drink je gewoon weer op en zodoende komen er weer onnodige oestrogeen hormonen in je lichaam.

Ralph Moorman ontcijferde ingrediënten lijsten van talloze producten en deed dit vanuit zijn biochemische kennis als Levensmiddelentechnoloog. Om het voor iedereen makkelijker te maken of je goede producten gebruikt bedachten Ralph Moorman en Tim Hortensius  gezamenlijk de ‘Ralph Moorman Favourites Box’ zodat iedereen de bekende merken van A kwaliteit (met de  zorgvuldig  gecontroleerde ingrediënten, dus hormoonvrij) laagdrempelig kan uitproberen!

 

JouwBox 4

A kwaliteit en gecontroleerde ingrediënten

In deze box zitten wederom zijn favoriete producten die volledig voldoen aan Ralph’s strenge criteria. De producten zijn natuurlijk en veelal van biologische afkomst, glutenvrij en zijn van absolute A-kwaliteit. Dat maakt mij nog meer nieuwsgierig naar deze box!

Ralph Moorman gebruikt altijd vijf essentiële pijlers in zijn keuzes voor de edities. De producten zijn variabel en hebben betrekking op voeding,  mondverzorging, haarverzorging, huidverzorging en tot slot: suppletie. Lees je mee wat er in deze nieuwe editie nummer 4 zit en mocht jij na het lezen van de onderstaande review deze box ook willen aanschaffen? Dan heb ik een mooie kortingscode voor jouw!

 

De unwrapping van de JouwBox editie nr.4

Zowel mijn dochtertje als ik waren weer erg benieuwd naar de Jouwbox die we samen gingen uitpakken. Het eerste wat haar opviel waren de The Proteïn Balls. Ze scheurde direct de verpakking open en nam een hap! Lees verder wat zij ervan vond!

 

Welke producten zaten er in de Jouwbox?

Er zitten 12 producten in de box.

 1. The Protein Ball Co.- Vegan – Lemon/Pistachio
 2. Glutenvrije zeewier lijnzaad crackers – Biobites
 3. Boek Masterplan Voeding, Vitaminen, Verjonging van Life Unlimited.
 4. Dead Sea Bath van Seacret
 5. Kessa Scrub handschoen – 2 fine 2 scrub
 6. Dag crème van Harmonie voor de droge en/of gevoelige huid
 7. Erica’s Herbal styling paste voor krullend haar
 8. Gentle Scrub van Piroche, de Phyto staminal Rosalpina & Alpine herbs
 9. Voedingssupplement Pura Cress gevriesdroogde waterkers – Cressana
 10. SOS magnesium spray van The Health Factory
 11. Biologische Hennep proteïne van Linwoods

Daarnaast trof ik in de Jouwbox editie  4 ook de productkaart aan en een folder waarop de QR code is af te lezen om samen met Ralp en Tim de Jouwbox nr.4 samen uit te kunnen pakken.

 

The Proteins Balls Co. werden direct uitgeprobeerd!

1. The Protein Ball Co. – €1,85

Ja, deze zak ging er meteen aan! Ik moest hier nog een foto van maken;-) Maar dat deerde mijn dochterlief niet. Ze nam er één uit de zak en stopte deze in haar mond. De geluiden als ‘ hmm’ …’ ik proef citroensmaak’..’het is verrukkelijk!’ zegt genoeg! Deze handzame kleine balletjes zijn net genoeg voor een kindermondje of voor mijzelf. Ik neem zelf dagelijks altijd een vegan reep mee in mijn handtas voor onderweg. Mocht ik weer niet aan een gluten en lactose vrije lunch toekomen op mijn werk of onderweg dan kan ik even de tijd rekken met een reepje. Maar deze balletjes zijn nog makkelijker, niet te veel voordat ik nog moet lunchen en bij meer trek, neem ik er gewoon nog eentje! Een top product en deze zal ik zeker in alle smaken gaan proberen!

 

Scrub handschoen Kesa, Dead sea Salt & Harmonie dagcrème

2. Seacret – Dode Zee Badzout 100 gr. – €19,95

Heerlijk! We gingen deze voorjaarsvakantie een paar dagen voor het eerst naar Center Parcs en hadden een VIP huisje waarbij een volledige wellness aanwezig was. Dus ook een sauna en bubbelbad! Dit zakje badzout kwam goed van pas en maakte mijn huid weer geheel zacht. Je mag het product 2 keer per week gebruiken. Gelukkig heb ik thuis ook een extra groot bad zodat ik samen met mijn kindje lekker kan badderen, dus dat komt goed uit! De ene keer mag mijn dochter een bathbomb gebruiken in felle kleurtjes van de bekende zeepwinkel, en de andere keer gebruikt mama een heerlijk ontspannen badzout of olie. Deze ‘minerals from the dead sea’ mogen zeker weer terugkomen voor een herhaling!

(ps. lees binnenkort mijn ervaring bij Port Zélande!)

Scrub handschoen & Badzout Dead Sea

3. 2 Fine – Kessa Scrub Handschoen – €12,50

Deze prachtige zwarte scrub handschoen uit Marokko wordt ook gebruikt bij Hammam rituelen. Ik ben dol op hammams en als ik zelf in Turkije ben of in Nederland naar de sauna ga, boek ik vaak een Hammam ritueel. Voor nu heb ik deze Kesa scrub handschoen onder de luxe rainshower in Center Parcs uitgeprobeerd. Ik vind het fijn om er dan een beetje doucheschuim bij te doen zodat deze wat zachter over mijn huid glijdt. Je kan er ook een natuurlijke zeep bij gebruiken, mijn voorkeur is die heerlijke olijfzeep die ze in de Turkse hammams gebruiken. Het resultaat is een super zacht huidje en ontdaan van dode huidcellen. Nadat je deze op 40c graden gewassen hebt kan hij weer gebruikt worden voor het volgende ritueel!

PS: wist je dat bij regelmatig masseren van de huid onder de douche met deze handschoen je striae verminderd kan worden?

Jouwbox 4
Erica’s Herbal styling paste & Peeling Rosalpina

4. Erica – Herbal Styling Paste 150 ml. – €9,95

Ik heb zelf bijna nooit een styling product in mijn haar. Nu ben ik ook wel gezegend met een prachtige bos lang dik haar van mijzelf en dit blijft zo mooi omdat ik eigenlijk nooit warme stijltangen gebruik, soms fohn maar veelal parabenen vrije shampoo’s gebruik maar wel weer smokkel met een hairconditioner waar mogelijk wel weer troepjes in zitten, maar anders is mijn haar toch echt niet te kammen. Keuzes..

Deze styling paste is voor krullend haar, en dat heeft mijn man! Dus die heeft het product getest en een dag afgestapt van zijn vaste merk. Geloof mij maar, dat is nogal een vraag. Maar zijn mega krullende haren blijven verrassend goed op zijn plek zitten! Geen krul verkeerd. Of hij dit weer zou gebruiken? Het potje blijft staan voor noodgevallen omdat meneer niet graag afstapt van zijn vaste out of bed look paste 😉

5. Rosalpina – Gentle Scrub – €20,50

Scrub crèmes of peeling crèmes ik ben er dol op. Na gebruik heb je altijd zo’n super glad gezicht! Deze van Rosalpina is fijn in gebruik en niet teveel harde korrels, maar zachte jojoba scrubkorrels. Hij is geschikt voor alle huidtypen en dus ook voor de meest delicate huid! Ik gebruikte deze onder de douche op mijn gezicht en decolleté  maar je kan ook de peeling verwijderen met een zachte warme vochtige doek. De ingrediënten zijn wel bijzonder, zoals de herstellende werking van kaasjeskruid en kamille-extracten. Resultaat na de srub handschoen voor gehele lichaam had ik nu ook een heerlijk zacht gezicht! Geen roodheid, helemaal niks! Voordat ik vragen krijg: mijn huidtype is momenteel vrij droog en in de zomer normaal.

6. Harmonie – dagcrème droge & gevoelige huid 50 ml. – €12,95

Deze dagcrème behoort absoluut tot de ‘groene’ verzorgingsrituelen van deze tijd. Wat mij verbaasde is dat deze crème  in een ontzettend handig pompje zit waardoor je niet met je vingers steeds in het potje zit dus een stuk hygiënischer is in gebruik! Je moet wel even 6x pompen voordat de eerste crème eruit komt maar dan… een heerlijke kruidige geur komt je tegemoet tijdens het smeren op je gezicht. De textuur is zacht en smeert makkelijk uit. De crème trekt snel in de huid maar laat een licht vettig laagje achter wat niet storend is voor een droge huid. Dat kan ik nu wel gebruiken in de winterperiode. Ik had door het snelle drukken iets teveel in 1 keer, dus ik heb deze over mijn hals uitgesmeerd. Heerlijk!

Harmonie dagcrème voor de droge en gevoelige huid

Deze dagcrème is ook nog eens op ambachtelijke wijze vervaardigd met biologische plantaardige oliën zoals Macadamia maar ook heerlijke Sheabutter en Aloë vera extract voor extra hydratatie is toegevoegd. Zoals ik al schreef, je hebt weinig van het product nodig voor je gehele gezicht dus je kan hier wel enige tijd mee vooruit. Ik zou zelf deze niet voor de warmere dagen kiezen, dan kies ik liever voor een fluid. Maar dit flesje maak ik zeker nu helemaal op!

7. The Health Factory – SOS Magnesium Spray – €22,95

Deze magnesiumspray bereikt door zijn utrakleine deeltjes magnesium met gemak spieren én zenuwen en voedt lichaamscellen. Nu ik de laatste tijd steeds vaker kramp in mijn kuiten heb en ook last heb van mijn heup en onderrug, komt deze SOS spray als een geschenk uit de hemel! Ik spray op de pijnlijke plekken en het voelt vitaliserend en koud aan in eerste instantie. Voorheen gebruikte ik vaker een magnesium voetenbad en dat is wel een gedoe. Deze spray is een uitkomst door zijn snelle werkzaamheid. deze spray kan je gebruiken bij pijnlijke, stijve of verkrampte spieren, voor en na het sporten, bij zenuwklachten en op slecht doorbloede gebieden zoals voeten!

Voordelen van deze spray zijn oa dat het directe ontspanning geeft en diep in het lichaam doorwerkt. Hij trekt snel in en geeft energie, prikt en irriteert niet. TIP! deze spray kan zelf in de mond gebruikt worden want het bevat alleen puur magnesium en zuiver water en verder helemaal niets. De kleine fles is navulbaar vanuit een grotere fles nano magnesium! Ik zet de spray klaar voor mijn volgende kuitkramp!

Cressana waterkers supplement & SOS Magnesium spray

8. Cressana – Puracress gevriesdroogde waterkers – €20,-

Ik wist eerst niet goed wat ik hiervan moest vinden omdat ik er nog niet eerder over gelezen of gehoord had. Waterkers blijkt één van de meest volwaardige planten te zijn met een weldadige effect op de gezondheid. Dit supplement is gemaakt van 100% biologische teelt. Volgens de bijbehorende productkaart is Cressana een samenwerking aan gegaan met de Universiteit Gent om een vriesdroog techniek onder lage temperatuur toe te passen om zodoende de inhoudsstoffen zo goed mogelijk te kunnen bewaren! Deze supplementen bevatten oa vitaminen A en C.

9. Linwoods – Hemp Proteine met cacao en rode biet – € 5,99

Ten eerste word ik blij van wei-vrije proteïne dus lactose vrij, die ik wél kan gebruiken in mijn smoothies!

Deze mooie aanvulling op mijn dagelijkse inname aan voedingstoffen komt errugg gelegen!! Ik merk dat het bij mij er nog wel eens in schiet om fatsoenlijk overdag te ontbijten of te lunchen. Meestal komt dat omdat ik onderweg ben en daar geen gluten of lactose vrije lunch kan kopen, dus wordt het vaker..een minder gezonde keuze..Tja, daar maak ik mij iets te vaak schuldig aan omdat ik meestal niet een gezondere variant kan vinden opdat moment. Dit is echt verschrikkelijk! Ik wil voor de bikini body gaan (lees: Ibiza vakantie) . Oké, dat zal wel niet lukken maar een paar cm minder zou voor mij wenselijk zijn;)  Ik moet eigenlijk met een dietiste aan de slag! Want altijd die ‘prep’ bakjes met eigen voeding mee is ook niet handig! Koelings perikelen, of al die onhandige bakjes eten meeslepen..zucht.

Hemp Protein +

Deze 100% biologische hennep proteïne is een een geweldige manier om mijn dieet aan te vullen met een hennep en erwteneiwit. Verder zit hier nog gebroken lijnzaad, chiazaden, cacao en rode bietpoeder in verwerkt met een scala aan vitamines en mineralen die ik wel kan gebruiken met mijn onregelmatige voedingspatroon en in een handige shake beker meenemen als ontbijt ‘on the go’.

smaak: zeewier!

10. Zeewier – Lijnzaad crackers

Deze glutenvrije zeewier lijnzaadcrackers zijn heerlijk voor het ontbijt of de lunch. Ik ontbijt bijna dagelijks met glutenvrije crackers en vaak met gerookte zalm en avocado. Ik zou wat vaker willen wisselen met een lactose vrije yoghurt, maar deze kan ik bij mij in de buurt nooit goed krijgen zonder soya product. Ik wil namelijk zo weinig mogelijk soya producten eten ivm mijn ‘hormoon balans’. Mocht je daar  meer van willen weten dan wil ik je het boek ‘De hormoon balans’ van Ralp aanraden. Dan weet je waarom je bijvoorbeeld stevige taille/buik blijft houden terwijl je 4x in de week op de loopband staat;)

Deze crackers zijn er in diverse smaken! Ik probeerde de smaak zeewier uit. Deze smaak proef je goed in de dunne knapperige cracker terug. Hier zie je mijn favoriete belegde cracker met zalm en avocado. Deze crackers komen zeker op mijn boodschappenlijst!

Zeewier Lijnzaad crackers – Biobites

11. Masterplan – voeding, vitaminen, verjongen – € 14,95

Jij wilt toch ook jong blijven? Hoe doe je dat nu? Het Masterplan ‘ bookazine’  geeft aan welke vitamines je moet slikken om tot op hoge leeftijd vitaal en gezond te kunnen blijven!

Masterplan bookazine!

Hier staan o.a. de 6 beste vitamines voor een langere jeugd in, én het eerste supplement dat je écht jonger maakt! Nieuwsgierig?

Bestel nu JouwBox nr.4!

Ook de JouwBox edities ontvangen?

Je kunt een abonnement afsluiten bij JouwBox voor €39 per maand. Je ontvangt dan automatisch de nieuwste editie. Het abonnement kun je op elke moment annuleren. Ook is er de mogelijkheid om een eenmalige JouwBox te bestellen voor €45 per stuk op JouwBox

Samen met diverse leveranciers is het iedere keer weer gelukt om deze producten met een enorme korting voor jou beschikbaar te maken, zodat je deze op een laagdrempelige manier kunt uittesten.

Gebruik de eenmalige kortingscode JouwBox4 om €2,50 korting te ontvangen op jouw eerste JouwBox!

 

Nieuwsgierig naar de leveranciers? Zij zijn te volgen op instagram!

@NuraNature @piroche_nl (is van Rosalpina) @cressana_nederland @biobitesfood @ericaherbals @theproteinballco_nl @seacret @thehealthfactory_nl@linwoodshealthfoods @Harmonie @Natuurcosmetica @JouwBox @Ralph Moorman

Inhoud JouwBox 4

Deze review is naar eigen inzicht en gebruik van de producten weergegeven en er zijn affiliatie links geplaatst.

10 Comments

 • Reply Joanne februari 23, 2019 at 2:31 pm

  Dat ziet eruit als een goed gevulde box! Het zijn niet mijn soort producten, maar er zullen vast veel mensen interesse in hebben!

 • Reply Wendy februari 24, 2019 at 8:57 am

  Héél interessant voor mij! Ik ben schildklier patiënt en dus super gevoelig voor hormoonveranderingen en alles wat daar invloed op heeft. Ik had al vaker over Ralph Moorman gehoord, ga er zeker eens verder naar kijken!

  • Reply Life is a Catwalk februari 24, 2019 at 10:58 pm

   Je zal niet teleurgesteld worden! Het is zo verrassend!

 • Reply Renata Feyen februari 24, 2019 at 1:54 pm

  Ik wist wel dat zo een scrub goed was om de dode huidcellen weg te doen, maar niet dat het ook helpt bij striae 🙂

 • Reply Ingrid februari 24, 2019 at 8:33 pm

  Ik krijg m ook. Zo benieuwd naar de producten

 • Reply Kreanimo februari 27, 2019 at 6:50 am

  Altijd weer een verrassing om te zien wat erin zit.
  Dit vind ik wel een hele mooie inhoud!

 • Reply Nadia februari 27, 2019 at 8:30 am

  Oeh, ziet er super uit! Lijkt me ook wel wat, zeker omdat het allemaal producten zijn waar ik nog niet echt bekend mee ben… Leuk om zo iets nieuws te ontdekken!

 • Reply Sjoukje februari 27, 2019 at 11:11 am

  Wat zit er veel in! Leuk idee, zo’n box.

 • Reply MC Kleuver maart 1, 2019 at 1:35 pm

  Wat is deze doos gevuld met heel veel leuke producten. Grappig om te lezen dat jullie samen deze box hebben gereviewed.

 • Reply aya maart 1, 2019 at 11:38 pm

  Het ziet er goed uit. Ik zie dat deze box echt een hype is.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.