Hoe reis je het beste van Bali naar de Gili’s

Ja, hoe reis je het beste van Bali naar de Gili’s? Met een boot. Ja, welke boot? Welke boot is nu zo fijn?


Booking.com

Nu waren wij een kleine week in Ubud en vandaar uit is Padang Bai de dichtstbijzijnde haven. Ongeveer in een klein uur bracht onze privé chauffeur ons naar Padang Bai. Je kan vanuit Den Pasar, Seminyak, Kuta in ongeveer een uur met de Uber taxi naar Ubud reizen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5a3aa22876453_search-form” cat_id=”16799″ cat_select=”0″ default_search=”” name=”tassen zoeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”67C2B0″ deliverytime_color=”67C2B0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”210″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]
Wij kochten onze kaarten al in Ubud voor deze bootreis en wij kozen voor de grootste boot: de Ika Yaya 23. Een grote overdekte boot met airco en films aan boord. Een boot waar meer dan 100 mensen op kunnen, een heerlijke fijne grote stabiele boot die een ‘bumpy ride’ wel aan kan zonder zeeziek te worden. Dat was precies de boot die wij zochten! De boot was echt zo prettig dat ik zelfs nog even op mijn MacBook kon werken.

Padang Bai (haven)

Padang Bai is een klein pittoresk vissersdorpje waar luxe fastboats vertrekken naar de Gili’s en Lombok. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een langzame boot waarvan de overtocht 4 uur duurt maar deze is niet aan te raden en meer in gebruik bij de locals.  Het is niet alleen een doorreis plaats, je kan hier ook een nachtje verblijven omdat Padang Bai een van de betere stranden heeft en je kunt er goed duiken en snorkelen in de directe omgeving. Er zijn duikscholen in Padang Bai aanwezig. Vanwege de heerlijke visvangst die hier binnenkomt zijn er diverse goede visrestaurantjes.

Ika Yaya 23 (grotere boot)

Booking.com TIP: koop je bootticket als roundtrip. Dan maakt het niet uit vanaf welk eiland je weer terug keert naar Bali. De tickets zijn te koop bij kraampjes aan de straten in Bali kan kopen. Wij kochten onze tickets een dag van te voren in Ubud dichtbij ons hotel bij zo’n travel kraampje op straat. Vergeet niet dat je nog wat van de prijs af kan halen. De tickets zijn goedkoper dan dat je ze vooraf online zou kopen. Het scheelt 50% bijna. Mensen die wij leerde kennen op de Gili’s uit Engeland vertelde dat zij 50,- euro pp hadden betaald voor een enkeltje. Dit kan dus voor de helft! Kinderen krijgen korting.

Lees verder voor vertrekschema’s en andere reisopties.

Op een klein bootje die ons rustig naar de fastboat vaarde op zee voor een overstap van Gili Air naar Gili Trawanang

Tijdschema van de Ika yaya boten

De boten vertrekken meerdere keren per dag. Meestal om 09.00 11.00, 13.00 en om 15/16.00 uur vertrekt de laatste boot. Ook voor de terugreis. Je moet je tickets voor de terugreis wel even bevestigen van te voren. Je kan ook bellen naar het boekingskantoor voor deze bevestiging. Let op dat je wel even vraagt welke grote boot er terug gaat op welk tijdstip. Meestal is dat juist de ochtendboot van 09.00 en 11.00 uur. Wij vertrokken om 13.00 uur en het gevolg was een kleinere fastboot naar Bali, de Ika Yaya 19. Gevolg: zeeziek en duizelig.

De zee was ook erg onstuimig. Ik ging met mijn dochtertje naar de kapiteinshut en ze mocht even kijken en spotte heel toevallig een groep dolfijnen!!

Boven op het dek zitten is niet bepaald ontspannend. Je moet je ook goed vasthouden, straks val je nog uit deze fastboat! Ik liet mijn dochter beneden achter bij haar vader en nam een kijkje op het dek. De boot heet niet voor niets een ‘ fastboat’….Hij gaat zo hard dat het lijkt of je in een rollercoaster zit, mijn gezicht vertrok van de wind en praten ging niet, je moet je goed vasthouden, dus met kinderen zeer gevaarlijk en moet je gewoon benedendeks binnen blijven. De foto hierboven was op de heenreis. De wind was wat rustiger en de boot groter en ook een veel prettigere vaart.

Pier van Gili Air

[bdotcom_bm bannerid=”579″]

De aankomst op de Gili’s

Op Gili Air kom je aan op een haventje. Denk aan schommelende vlotten waar je op moet stappen en zo naar de kant toe moet lopen. Niet heel prettig als iedereen (lees; ook 100 man op je af komt lopen omdat zij ook de boot op willen, maar jij wilt eraf met je kindje en alle bagage?) Denk maar niet dat men het fatsoen heeft om eerst de mensen uit de boot te laten afstappen en te laten passeren voordat er mensen de pier (of iets wat er op moet lijken) op moet komen draven en je rustig omver lopen. Oké, het is geen Nederland, dit heet toch avontuur tenslotte?;)

Lees over de aankomst op Gili Meno en Gili Trawanang in een nieuwe post. Ik zal bij een update de link hier later plaatsen.

Naar de Gili’s vliegen?

Je kan ook vliegen. Je neemt een vliegtuig naar Lombok. Wat ons tegen hield was de lange reistijd. De luchthaven licht ten noorden van Lombok. Dan moet je nog urenlang in een busje zitten naar de zuid kust om vervolgens weer de Ferry of fastboat te nemen naar de Gili’s. Ook bij aankomst bij de haven zou je lastig gevallen worden door locals om boottickets bij hen te kopen. Loop even verder dan zou er een wit huisje staan en dit huisje is het normale bootticket verkoop kantoor waar je voor normale prijzen een kaartje kan kopen. Je kan de reis ook anders combineren om eerst in Lombok te verblijven, zeker als je van golf surfen houdt. Dan vertrek je later naar de Gili’s en pak je daar weer een boot terug naar Padang Bai om daar weer met een taxi naar het zuiden van Bali terug te reizen.

Stay tuned! Lees binnenkort over wat er te beleven is op Gili Meno, Gili Air en Gili Trawanang!

8 Comments

 • Reply stefaan BlogVivant december 20, 2017 at 12:13 am

  Bali ziet er zo adembenemend uit! <3

 • Reply Dyonne Bakker december 20, 2017 at 7:26 am

  Klinkt allemaal erg leuk. Ik wil sowieso nog een keer naar Bali! Ik wist al wel dat je vaak veel van de prijs van een ticket kan afdwingen. Dat scheelt alweer heel erg veel 🙂

 • Reply Alex december 20, 2017 at 7:33 am

  Leuk geschreven! Ik ben zelf 7 jaar terug op Bali geweest en helaas de Gili eilanden overgeslagen.. Als ik ooit terugga dan staan deze absoluut wel op mijn lijstje!

 • Reply Debbie december 20, 2017 at 7:41 am

  mooie fotos zeg! wauw paradijsje!

 • Reply Bryan december 20, 2017 at 8:45 am

  Lijkt me toch een zware reis. Maar wel leuk! Spijtig dat je op de terugweg ziek werd.

  • Reply Mama dat is leuk december 20, 2017 at 7:34 pm

   A bumpy ride in een ruige zee die daar bekend om staat is absoluut onprettig. Ik heb dit niet snel, maar deze keer erg misselijk en mijn kindje ook.

 • Reply Nicole Orriëns december 20, 2017 at 9:31 am

  Handig om dit te weten. Als ik ooit deze reis moet maken, weet ik hoe ik het kan aanpakken.

 • Reply Gili Meno, Gili Trawanang of Gili Air? - "Mama dat is leuk" juli 4, 2018 at 8:40 am

  […] Dus een lang verblijf werd dit helaas niet op Gili Meno. Maar hoe zullen de andere eilanden zijn? En kan ik daar mijn hart ophalen wat eten en strand betreft? Lees verder op mijn andere blog over Gili Air en Gili Trawanang. Hoe wij van Bali naar de Gili’s reizen. […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.