We kregen er allemaal een nieuwe job erbij! Juf of meester!

Wie vader of moeder is, herkent dit plaatje direct. Braaf haalde ik het schoolwerk op enkele weken geleden. Groep 3.
Nadat ik alle instructies had doorgeworsteld, vond ik ook daarna nog de online video’s die bij deze werkbladen en boekjes horen.
Mijn conclusie was: Het schema van Juf Danielle is niet mals lieve ouders!

Dezelfde avond kwam er wéér een opdracht bij, via de Parro app. Iets met Google classroom wat voor groep 3 nog volledig nieuw zou zijn en met de vraag of ‘wij’ ons kind daarin kunnen begeleiden? Maar natuurlijk, ik doe alles voor ons kind.
Papa is niet thuis voor werk en ik werk thuis.
Maar hoe ga ik nu precies mijn thuis-werktijd regelen? Confrence call, mails, bellen… ja ik werk ook thuis net als de meeste onder ons. Ondertussen volg ik een spoedcursus juf groep 3/4?

Ik dacht een beetje huiswerk is goed te doen, maar dit zijn volledige lespakketten van uren werk😳 ja, let wel; die ze nog niet even ‘alleen’ kan uitvoeren!

Met mij lopen hier velen ouders tegenaan. Ik probeer een beetje een schema en agenda aan te houden, maar tot dag 2 is dit nog niet goed gelukt😖 maar ach, we zien het wel. Dan maar minder huiswerk van juf Mama?

We zijn….

Zo, zorg nu eerst maar goed voor jezelf en je naasten en neem het serieus. Ik zal niet ontkennen dat ook ik bezorgd ben voor de tijd die nog komen gaat.

Sterkte iedereen, and keep your distance!

3 Comments

 • Reply Nicole Orriëns mei 2, 2020 at 11:32 am

  Dat is zeker duidelijk!

  Ik kan me goed voorstellen dat het bijna niet te doen is: lesgeven als je er niet voor bent opgeleid en dan ook nog je betaalde werk te doen.. Wat een hel lijkt me dat.

  Het is toch ook niet zo dat de schoenmaker ineens zegt: joh, ik geef je instructies en dan moet je een tijd je eigen schoenen verzolen?

  Onderwijs geven is een vak.

 • Reply rachel mei 4, 2020 at 8:54 am

  hier zijn ze al wat ouder dus hoefde geen juf te spelen maar het vergt wel meer energie als je kroost thuis is, en dat is niet erg want kids vragen nou eenmaal aandacht ;). hier gaan ze 11 mei niet naar school, ze starten hier 1 juni maar ook dan gaan ze niet want ik ben een risico groep en ik vind het nog niet safe genoeg dus hier blijven ze gezellig nog thuis!

 • Reply Simone mei 5, 2020 at 9:14 am

  Ik kan me voorstellen dat dit heftig is. Zelf zit mijn kleintje nog in m’n buik tot september, maar ik zou echt niet kunnen werken met een baby om me heen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.