Hoe voorkom je een Bali Belly?

 1. Home
 2. /
 3. Destinations
 4. /
 5. Azië
 6. /
 7. Indonesië
 8. /
 9. Bali
 10. /
 11. Hoe voorkom je een...
Eat, Pray, Love

Hoe voorkom je een Bali Belly?

Bali Belly – Hoe te voorkomen?

Ik hoor, zie en lees er steeds vaker over. Wat is een Bali Belly? Of hoe voorkom je een Bali Belly? Nu ik dit schrijf verblijf ik momenteel nog op Bali. Zoals jullie misschien wel of niet weten maar wij zijn wel wat jaren Bali gewend. Onze eerste keer Bali was 25 jaar geleden, ja ik was inderdaad nog jong;-) Lees verder voor tips voor een Bali Belly!

Wat is een Bali Belly?

Een Bali Belly, dat is eigenlijk een opgelopen voedselvergiftiging.. Ja deze heb je in verschillende varianten van 24 uur spugen, diaree, misselijk en doodziek zijn, tot een aantal dagen. Maar het kan ook waterdiarree zijn, misselijk en steken in je maag en gewoon 2 a 3 weken lang!

Ja je wilt gewoon niet dat je Bali vakantie verpest wordt door deze voedselvergiftiging, of te wel bacteriën. Meestal voel je binnen 6 tot 12 uur wel dat je pijn in je buik begint te krijgen en naar de wc moet. We noemen het wel Bali Belly, maar het zijn eigenlijk dezelfde klachten die je ook rustig in andere landen kan krijgen. Ik loop deze vooral weer op in Thailand gek genoeg en weer niet in Bali.

Welke voorzorg maatregelen bij een Bali Belly?

Slik 30 dagen voor vertrek een goede probiotica. Bijvoorbeeld ….. of verkrijgbaar bij Erica’s of Holland&Barrets. Je betaald wat, maar het loont. Wat je doet is dat je je darmen van te voren ‘op prept’. Je neemt deze pillen minimaal 30 dagen van te voren in, om vast de goede bacteriën in je darmen aan te vullen. Je neemt ook een potje mee op je vakantie.

Daarnaast zorg je voor een voorraad ORS (zout en zoet) zakjes, verkrijgbaar bij Kruidvat of de Etos of apotheek. En vergeet vooral geen Loperiamide mee te nemen als diaree remmer én Paracetamol.

Welke hygiene maatregelen tegen een Bali Belly?

Water. Let daar mee op! Waar uit de kraan, water uit de douche, zwembadwater, water uit de zee! Zorg dat je geen water drinkt, in je mond krijgt etc. Spoel je tandenborstel uit met flessenwater! Wij, als erg hygiënische Europeanen zijn hier gewoon niet tegen bestand. Ze zeggen wel als je hier langer dan een half jaar woont, dat je darmen hier steeds beter tegen kunnen, en dat klopt meestal ook. Maar voor die paar weken dat we gaan, is het toch zonde om je reisplannen aan te moeten passen omdat je doodziek in je hotelkamer ligt. Ja daarbij nog 1 tip: boek altijd iets met airco. Als je ziek bent heb je dit extra nodig!

Handen wassen!

Was altijd je handen! Na elk toilet bezoek, iedere keer vóór dat je gaat eten of gaat snacken. Handen wassen is jouw focus! Zorg dat je zo’n flesje met alcohol spray, of ander desinfect voor je handen vult in Nederland en neem deze overal mee naar toe! Je kan hier ook bij de “Indomaret” de lokale supermarktjes deze desinfect gel voor je handen kopen. Maar ik vind zelf de waterige alcohol desinfect spray t handigst en daar worden je handen niet zo plakkerig van. (Denk gewoon aan de tijd van corona, met de extra hygiene maatregelen, niks mis mee!)

Zeep, zal je overal zien in Bali, of je nu door t noorden reist of in t hippe zuiden, gebruik deze dan ook! Het ligt er niet voor niets;-)

TIP: Let op met ETEN: Eet geen salade! Of ongepeld kant en klaar fruit!

Daar wonen onze leuke wormpjes en bacteriën! Wij eten alleen iets van komkommer of salades is vijf sterren hotels, omdat we hier zeker weten dat dit met flessenwater wordt gespoeld. Maar ook met flessenwater kan het zijn dat de ‘beestjes’ niet goed weggewassen worden. Verder gewoon waar de keuken er frisser van uit ziet, Het blijft lastig, want de ene Warung is de andere niet,, Eet gewoon geen ongekoeld eten. De kraampjes waar alles niet onder de koeling ligt, raad ik je niet aan met een westerse maag. Natuurlijk kan je geluk hebben, en een goed tentje kennen. Maar ook een goed restaurant waar je denkt dat het wel goed is, daar kan je een bad luck momentje hebben. Kortom je weet het gewoon niet, maar fingers crossed;-) en gewoon lekker genieten!

En als je na 2 dagen nog erg ziek bent?

Dan bel je de lokale arts. Deze zal je een antibioticum geven. Let op, de ene vraagt voor een A merk 2 miljoen – €120,-.voor 5 pilletjes, terwijl je deze gelijk de kiem in kan smoren en vriendelijk kan mededelen dat je een ander merk wilt, welke goedkoper is. Dan heb je zo iets voor 150 k. (nog geen €14,00) Hou de ‘Red Flags’ altijd in de gaten, uiteindelijk doet men alles eraan om geld te verdienen, ook als je ziek bent.

Dus; Ja het beste is gekookt, gebakken of gefrituurd eten en goed handen te wassen, en geen water uit de kraan of het zwembad in je mond zien te krijgen! 

Nogmaals, gewoon beetje opletten en verder  lekker genieten van Bali!

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven