Eerste keer Azië met jonge kinderen – Waar ga je heen?

 1. Home
 2. /
 3. Destinations
 4. /
 5. Azië
 6. /
 7. Thailand
 8. /
 9. Railay Beach
 10. /
 11. Eerste keer Azië met...

Eerste keer Azië met jonge kinderen – Waar ga je heen?

Welk land kies je voor je reis als je voor de eerste keer naar Azië gaat?

Azië heeft velen prachtige landen om naar toe te reizen.
Maar zijn al deze landen allemaal wel zo geschikt om als beginner meteen aan te doen? Welk land kies je als je voor de eerste keer gaat reizen naar Azië?
Zeker als je deze keer ook nog eens gaat reizen met jouw baby, dreumes of jonge kinderen?

Koh Lanta Thailand
Koh Lanta Yai

Thailand voor beginners is een hele goede keuze!

Thailand werd onze eerste keuze om met onze dochter naartoe te reizen. Vooral omdat wij hier al meerdere keren geweest waren.
Wij wisten daar al redelijke ‘de weg’, en bijna iedereen spreekt wel engels. Vervoer en transport is ontzettend easy (denk aan dat je backpacks op de juiste boot geplaatst worden en je krijgt zelf een sticker op je borst geplakt zodat je niet in de verkeerde boot stapt, want daar sta je tussen honderden mensen die op verschillende boten naar de juiste bestemming moeten;) Wij kenden de cultuur en gebruiken. De voorzieningen zijn goed tot echt goed te noemen hoewel het er wel aan ligt waar je verblijft en waar je naar toe wilt reizen en vooral welke keuze je maakt qua transport.

Boek hier je hotel in Thailand Ondek hier welke hotels in Railey geweldig zijn! Raily hotels

De grotere eilanden van Thailand hebben meer voorzieningen

Maar de meeste grotere eilanden en kustplaatsen hebben voldoende luxe mocht het nodig zijn. Ik kan mij voorstellen dat jij je daar het prettigste bij voelt omdat je met je kleine baby of jong kind graag dichtbij voorzieningen bent zoals winkels, apotheek, een arts of het ziekenhuis.

Denk aan Koh Samui, Koh Lanta en Phuket als schiereiland om wat goede voorbeelden te benoemen.

Thaise eilandenAo Nang
Ao Nang, vertrek voor Railey Bay

Ik moest er niet aan denken dat wij met ons 19 maanden oude meisje ver van een dokter zouden zitten mocht er wat gebeuren.. Zodoende hebben wij onze reis met kind ook hierop aangepast. Wij zijn nooit echt backpackers geweest, terwijl mijn eerste reis naar Indonesië in 1997 zonder enige vorm van internet al aanving verbleef ik al graag in middenklasse hotels en bij familie en maakte ik een mooie treinreis door het landschap van Java van Jakarta naar Surabaya en door naar Bali.

Koffer of backpack?

Nu reizen wij graag met de backpacks maar dat is alleen omdat het handig is met het rondreizen. Denk er maar niet aan dat ik er mee ga lopen sjouwen. Nee, dat maakt ons eerder ‘flashpackers’ dan backpackers want wij zitten niet lowbudget of op plaatsen ‘die het net niet zijn’ omdat wij simpelweg willen genieten van onze vakantie na een jaar hard werken. Dus het sjouwen laat ik graag over aan anderen 🙂 en zelf loop ik er hooguit enkele meters mee, vanuit de taxi tot het hotel, of er staat al iemand voor je klaar om je bagage over te pakken, en hoe heerlijk is dat als je met kleine kinderen reist?

Koh Lanta Koh Lanta

Nu hangt het wel af van het land waar je bent. In Indonesie werd jaren geleden je koffer voor je neus weggekaapt en moest je er achteraan rennen omdat zij klantvriendelijk je koffer in een taxi wilden plaatsen tegen een fooitje en in Thailand maak je het nergens mee en kan je zelf je backpacks dragen..(zucht want het is wel lekker makkelijk)

De zee in lopen om op de boot te stappen

Maar goed, verder dan enkele meters dragen naar een transportplek of inderdaad door de zee een stukje, kom ik niet. Ja heus! Koffers zijn in dit soort landen niet heel handig als je door de zee moet lopen tot je dijbenen met je koffers boven je hoofd omdat je erachter komt dat er niet op al die mooie eilandjes een pier aanwezig is. Maar jongens, dit heet toch avontuur? Wij zijn er zo verslaafd aan geraakt..het de Thaise oorverdovende lawaai van de ‘Longtail’ boten met motoren als slagroomkloppers, heerlijk!

Maar wat ben ik blij dat ik dat al jaren geleden heb ontdekt en nu niet met ons kindje voor onaangename verassingen kwam te staan. Het gaat super goed, echt! Het is ontzettend leuk reizen. Je ziet veel, je maakt veel mee, vervelen komt niet voor! Van witte stranden en lekker ‘hangmatteren’ voor je bungalow tot lekker ontspannen in een luxe resort zitten. Het kan allemaal in één reis!  Wat betreft een stukje het water in? Je moet er wel wat voor over hebben om bij deze mooie plekjes te kunnen komen, zoals o.a. Railay beach!

Vervoer in Thailand lees hier.(under construction)

Lees verder op de blog voor meer Tips Thailand, trip naar de Emerald Cave in Koh Mook reizen of Indonesië voor reizen met kleine kinderen!


 

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

2 gedachten over “Eerste keer Azië met jonge kinderen – Waar ga je heen?”

 1. Pingback: De lekkerste Pok bowl maak je zo! - Lifeisacatwalk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven