Top 5 must haves voor je reis met je baby

 1. Home
 2. /
 3. Destinations
 4. /
 5. Azië
 6. /
 7. Thailand
 8. /
 9. Top 5 must haves...

Top 5 must haves voor je reis met je baby

Wat neem je mee in je backpack of op reis voor je baby of peuter?

Poehh…je wilt zo licht mogelijk reizen en ook nog zo comfortabel mogelijk!

Lees hier verder voor mijn top 5 must haves voor je reis met je baby.

Dus ook hier werden de backpacks wel drie keer in en uitgepakt. Uiteindelijk zouden wij pas tijdens het rondreizen ontdekken wat wij uiteindelijk veel zouden gebruiken en wat overbodig was! Doe je voordeel hiermee en lees verder.

1. Voeding voor je baby

Ja, de Nutrilon ging deze keer toch echt mee! Want de kindjes in Thailand zullen heus ook melkpoeder krijgen als een voeding, maar dat is toch weer een ander merk. En ons meisje is wel erg gehecht aan haar eigen producten.

TIP:

 • Bereken hoeveel melkvoedingen je nu precies nodig heb. Dan weet je ook of je 1 pak meeneemt of 2 of misschien 1,5. Gezien het volume van een pak poedermelk kozen wij voor het overzetten van de voedingen in afsluitbare zakjes en een tweede er over heen. (neem ook reserve zakjes mee!)
 • Neem de voeding mee op je handbagage ! Je weet nooit wat er gebeurd!
 • Neem de ronde doseer bakjes met voedingen ook mee voor onderweg;
 • Voor de dreumes kun je ervoor kiezen om toch wat babyvoeding mee te nemen als je het een keer niet vertrouwd. (je hebt nu ook handige knijpzakjes bijv. Van Ella’s kitchen)

2. Draagzak of buggy?

Wij kozen voor beiden!

Ten eerste ben ik altijd al erg voor ergonomische producten. Een ergonomische draagzak blijft onze favoriet om je kindje op je buik te dragen als ze nog geen 6 maanden zijn en later op je rug. Je hebt dan tenslotte altijd je handen lekker vrij voor je overige bagage. De juiste M-houding voor de benen is ook prettig voor je kindje. Maar hoe doe je dit dan met je backpack? Tja, kindje op je buik, backpack op je rug. Dat idyllische mooie plekje, dat ene leuke baaitje waar je alleen met een houten bootje kan komen? Dat is al een uitdaging op zich! Kindje op je buik, backpack in je armen in de lucht, daypack met je camera, telefoon etc. op je rug en lopen maar door de zee tot bovenaan je knieën naar het bootje. Tja, niet in alle landen heb je ‘helpers’ en ben je toch op je eigen man of jezelf aangewezen. Ook manlief heeft natuurlijk zijn handen vol met spullen of loopt 2x in de zee in om je bagage veilig het bootje in te brengen. Maar mijn man of ik hebben dan veilig ons kindje op onze rug in deze ergonomische katoenen draagzak en onze handen vrij om de boot in te klimmen…wat avontuur blijft leuk!

Backpacken 1.0 met dreumes

3. Travel Buggy

Maar zoals ik al eerder schreef zijn wij geen backpackers die 5 dagen met een rugzak rond hobbelen maar deze heerlijk tassen gebruiken voor het makkelijk kunnen reizen met vliegtuigen en boten omdat de rolkoffers vooral een hoop ongemak bezorgen en bijna nergens heb je geplaveide trottoirs of moet je de zee in om op een boot te kunnen stappen. Echt? Ja echt! Zie je het voor je? Je mooie Samsonite boven je hoofd…nee dus.  Waarom dan wel die buggy? Wij kozen voor een handzame Yoyo babyzen buggy. Nog geen 5 kilo en met 1 hand open te klikken. Past in een tas zo groot als een ruime attaché koffer dus mag deze ook de cabin in als cabin- luggage! Dat betekent….heel veel gemak bij een tussenstop op een airport en zeker bij lange vluchten.  Direct vanuit de gate gelijk de buggy open klappen om je kindje direct daarin te kunnen parkeren. (Ik kom hier op terug op een andere blog over deze musthave reisbuggy!) Deze buggy kan bij sommige steden goed van pas komen, maar soms blijft hij in je hotel of accommodatie staan omdat je bijvoorbeeld alleen over het strand naar leuke eettentjes kan lopen. Dan is die draagzak weer een echte verademing! Kindje op je rug en lopen maar door het zachte mulle witte zand!

Khao San Road, Thailand

4. Baby of kinderzwemvest

Vaak wordt er niet nagedacht over het reizen met boten in Azië. Als je denkt dat er zeewaardige kinderzwemvesten aan boord zullen zijn…dan vergis je je goed! Na het lezen van een blog van een studente uit Engeland die blogte over een nachtreis met een boot en schipbreuk leed, werd ik toch wel behoorlijk beangstigd door haar verhaal. Zij vertelde dat er ook een Zweeds stel aan boord was met een klein kindje van 1 jaar oud. Zij weet niet of dit stel of het kindje het overleeft hebben, gezien iedereen de wilde zee in moest springen, geen hand voor ogen wat zag en naar land moest zwemmen. Dit was tijdens een boottrip van Bali naar Komodo. Hierop was het voor mij heel duidelijk. Ik ben echt een goede zwemster, ik ben als kind groot gebracht met watersporten maar ook ik weet als de vermoeidheid toeslaat…dan is zo’n zwemvest echt een lifesaver! Nu helemaal als jij met je kindje gaat reizen met boten over een wilde zee in Azië. Het is in één woord de mooiste manier om dolfijnen te spotten en om naar prachtige eilanden te komen. Maar veiligheid voor alles! Deze zeewaardige kinderzwemvest voor haar leeftijd ging mee, in een kleine daypack vastgemaakt aan mijn backpack!

5. Bamboo cotton babyslaapzak en inbakerdoek

Deze heerlijke bamboe zijdezachte baby zomerslaapzak van Aiden & Anaïs ging absoluut mee. Heerlijk luchtig tijdens de nachten en veilig beschermd tegen eventuele muggen. De inbaker doek van Aiden & Anaïs ging ook altijd mee om over haar heen te leggen tijdens middagdutjes op het strand of s’ avonds in de buggy of bed.
[bdotcom_bm bannerid=”579″]

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven