De nieuwe klas van je kind op school, blij of niet?

Sale juli 2019

De nieuwe groep van je kind wordt binnenkort bekend gemaakt..ben jij blij met de nieuwe indeling? Of toch niet?

En dan komt eindelijk die lang verwachtte mail binnen van de schooldirecteur. De groepen zijn voor het nieuwe schooljaar bekend gemaakt.

De klassen zijn ingedeeld

Goh, het lijkt wel een examen uitslag! Met spanning maak ik de digitale brievenbus open… met pdf van de groepsindeling. Ik lees: Groep 4. Groep 4? Ik check de lijst met 25 namen, maar nee, geen Liv O, haar naam staat er niet bij. Dat zou wel gek zijn want naar mijn weten gaat ons kind naar groep 3. Maar waarom krijg ik deze mail? Waar is haar naam? Waar is haar groep 3?

 

“Goh, het lijkt wel een examen uitslag”

Ik tik wat geïrriteerd een mail in 10 seconden naar de directeur. “Weet u dat de mailing niet helemaal goed is gegaan?”Ik zie graag de groepslijst van mijn dochtertje. Groet, D”

Hierop kreeg ik een nieuwe mail met drie verschillende pdf’jes en ik druk stevig met mijn muis op het eerste document; de eerste lijst. Groep 3a. Weer zie ik haar naam niet. Volgende, groep 3b. Waar is die naam nu? Ik zie haar twee andere beste vriendinnen er wel op staan!? Hoe kan dit?

Best Friends samen?

De laatste… groep 3 en 4 samengevoegd? Ja, daar staat ze. Met wel 6 andere groep 3 kinders waarvan ze er drie van kent en wel 20 kinderen uit Groep 4…gelukkig zit haar BFF erbij. Wát een opluchting!

#zucht

8 Comments

 • Reply Anja juni 26, 2019 at 9:33 pm

  Oh, dat is balen. Is er een speciale reden dat ze dit zo hebben gedaan? Als er maar 6/7 kinderen uit groep 3 zijn en de rest uit groep 4, is er dan wel voldoende aandacht voor de groep 3 leerlingen? Gelukkig heb ik dit nooit gehad bij mijn kinderen, maar zij zaten wel standaard in klassen van 40 leerlingen (zijn opgegroeid in het buitenland)

 • Reply Krystle juni 27, 2019 at 4:57 am

  Fijn dat haar beste vriendin ook in haar klas zit! Altijd spannend zo’n uitslag

 • Reply Lodi juni 27, 2019 at 5:53 am

  Hier zitten ze in groep 6 & 7 dus al jaren in dezelfde klas. Toen ze naar 3 gingen had ik ook dat spannende gevoel als jij nu aangeeft.

 • Reply Marie-Lise (reislustig.be) juni 27, 2019 at 6:17 am

  Bij ons worden de klassen pas bij het nieuwe schooljaar bekendgemaakt. Dat was altijd een spannend moment 🙂

 • Reply ingrid juni 27, 2019 at 10:33 am

  ja dat is hier ook elk jaar een dingetje. al blijven ze vanaf groep 3 lekker samen

  • Reply Life is a Catwalk juli 20, 2019 at 11:20 pm

   Helaas hoor ik van andere moeders dat dit hier tóch ieder jaar weer een wissel kan worden.

 • Reply esther juni 30, 2019 at 12:45 pm

  Wij zijn erg blij met de nieuwe groep. Jenaplanschool dus als groep 6 gaan ze in zijn geheel naar 7 en ook de leerkracht is erg leuk!

  • Reply Life is a Catwalk juli 20, 2019 at 11:19 pm

   Ik zie het nu maar als een uitdaging en ook van alles van groep 4 oppikken. Dat is voor haar juist leuk!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.