Juf of meester tijdens de intelligente lockdown

Wie vader of moeder is, herkent dit plaatje direct. Braaf haalde ik het schoolwerk een paar weken geleden op. Groep 3. Ik dacht aan een beetje huiswerk, maar niet dat we allemaal juf of meester gingen worden tijdens deze intelligente lockdown..

Nadat ik alle instructies had doorgeworsteld, vond ik ook daarna nog de online video’s die bij deze werkbladen en boekjes horen.

“Mijn conclusie was: Het schema van Juf Danielle is niet mals lieve ouders!”

Eerst werkende ouder en nu een dubbele baan als fulltime juf/moeder en ook nog als werkende moeder?

Dezelfde avond kwam er wéér een opdracht bij, via de Parro app. Iets met Google classroom wat voor groep 3 nog volledig nieuw zou zijn en met de vraag of ‘wij’ ons kind daarin kunnen begeleiden? Maar natuurlijk, ik doe alles voor ons kind.
Papa is niet thuis voor werk en ik werk thuis. Hoezo lekker thuiswerken? Ja dat is heerlijk als je kinderen ook op school zitten en niet door je confrence calls en tijdens je ZOOM, TEAMS video calls zitten te kletsen of juist dan nét vragen gaan stellen. Ik kan mij volledig niet focussen, ik raak de draad kwijt, moet steeds mijn ‘mic’ uit schakelen…zucht.

Maar hoe ga ik nu precies mijn thuis-werktijd regelen? Confrence call, mails, bellen… Ja ik werk ook nu thuis net als de meeste ouders. En nee bij ons werd het niet rustiger door de corona, maar juist alleen maar drukker en ondertussen volg ik een spoedcursus juf groep 3?

Ik dacht een beetje huiswerk is goed te doen, maar dit zijn volledige lespakketten van uren werk😳  Ja, let wel; die ze nog niet even ‘alleen’ kan uitvoeren!

Met mij lopen hier velen ouders tegenaan. Ik probeer een beetje een schema en agenda aan te houden, maar tot dag 2 is dit nog niet goed gelukt😖 maar ach, we zien het wel. Dan maar minder huiswerk van juf Mama? We willen allemaal geen juf of meester meer zijn in deze intelligente lockdown, duim je mee voor de opening van de basisscholen?

Zo, zorg nu eerst maar goed voor jezelf en je naasten en neem het serieus. Ik zal niet ontkennen dat ook ik bezorgd ben voor de tijd die nog komen gaat. 

Voor nu speelt ze wat vaker op haar Nintendo Switch en wil ze heel graag een nieuwe game, Animal Crossing. Ze wordt in mei jarig, dus wie weet? 

Sterkte iedereen, and keep your distance!

 

En hier begon het allemaal, 12 maart 2020. De intelligente Lockdown  Coronacrisis Nederland. Gedeeltelijke lockdown? Wat gaat dit betekenen?

 

3 Comments

 • Reply Simone mei 6, 2020 at 9:14 am

  Ik kan me voorstellen dat dit heftig is. Zelf zit mijn kleintje nog in m’n buik tot september, maar ik zou echt niet kunnen werken met een baby om me heen.

 • Reply Nicole Orriëns mei 6, 2020 at 11:32 am

  Dat is zeker duidelijk!

  Ik kan me goed voorstellen dat het bijna niet te doen is: lesgeven als je er niet voor bent opgeleid en dan ook nog je betaalde werk te doen.. Wat een hel lijkt me dat.

  Het is toch ook niet zo dat de schoenmaker ineens zegt: joh, ik geef je instructies en dan moet je een tijd je eigen schoenen verzolen?

  Onderwijs geven is een vak.

 • Reply rachel mei 7, 2020 at 8:54 am

  hier zijn ze al wat ouder dus hoefde geen juf te spelen maar het vergt wel meer energie als je kroost thuis is, en dat is niet erg want kids vragen nou eenmaal aandacht ;). hier gaan ze 11 mei niet naar school, ze starten hier 1 juni maar ook dan gaan ze niet want ik ben een risico groep en ik vind het nog niet safe genoeg dus hier blijven ze gezellig nog thuis!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.