Hacken voor dummies?

Het werd weer eens tijd om een nieuwe training te volgen. Deze keer nam ik deel aan een interne training in Amsterdam ‘Hacken doe je zo’ of nog beter; ‘Hacken voor dummies’.

Ik volg graag zo nu en dan weer eens een leuke training en deze keer toch weer wat nieuws geleerd over wachtwoorden.

Ik ben redelijk streetwise als het gaat over hoe je om moet gaan met informatie die je deelt of die je plaatst op het internet of wat je plaatst op je sociale media en hoe je documenten moet beveiligen.

Maar nu wil ik je wat easy tips meegeven zonder een uitgebreide achtergrond maar gewoon snel en praktisch! Lees verder!


1. Maak een wachtzin een zogenoemde passphrase ipv een wachtwoord!

Een zin duurt jaren om te kraken ipv een wachtwoord als: w3#@!5D dat binnen een uur gekraakt is omdat hij gewoonweg te kort is!

“Ik ga vanavond koken.” Is dus een stuk veiliger!

2. Log nooit in op openbare wifi netwerken!

Je kent het wel ‘starb*cks’ gratis wifi? Jouw hacker kan nét daar in de buurt zitten en deze login gemaakt hebben waarop ‘jij’ gratis denkt in te loggen en vervolgens zit jouw laptop of telefoon vol met spyware! Be aware!

Tip: koop een onbeperkte data bundel, ook in het buitenland. Ik koop in Azië, zoals in Indonesië gewoon een simcard met 12 gb voor €7,- (daar word je blij van hè)

3. Maak altijd een backup van je pc, en als je dat op een externe schijf doet, bewaar deze niet bij je laptop! (Je wilt niet weten hoe vaak de tas samen met de backup kwijt raakt/gestolen is)

Tip van mij: Maak een hotspot met je smartphone op je 4G netwerk, log in met je laptop op jouw hotspot en zo heb je een ‘veilige’ wifi verbinding voor je laptop als je buitenhuis werkt!
En verder hoef ik jullie vast niet te vertellen dat de bank je nooit mail stuurt hè;)

Hoe ga jij hiermee om? 

4 Comments

 • Reply Merrylou augustus 17, 2017 at 5:41 pm

  Wat een handige tips!

  • Reply Daisy oktober 3, 2017 at 4:35 pm

   Graag gedaan!

 • Reply Lies augustus 18, 2017 at 11:59 am

  Wat een goede tip van die hotspot! Zal ik zeker gebruiken, dankjewel. Verder heb ik de meest domme zinnen verwerkt in wachtwoorden. Mijn vroegere Habbo wachtwoord ging over dat mijn zusje de liefste was en 2 jaar oud was gevolgd door allemaal uitroeptekens. Haha!

  • Reply Mama dat is Leuk!-Daisy oktober 3, 2017 at 4:36 pm

   Wat leuk zeg! Ja die hotspot is enorm handig! Zeker met die enorme bundels die je er nu bijkrijgt en dat je in Europa hier ook gebruik van kan maken zonder extra kosten!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.