shoppen in maastricht

Ontdek Leuke hotspots in Maastricht!

Leuke ‘cool places’ om bij te komen uit het werk of na een middagje shoppen. Maastricht heeft het allemaal. Historische straatjes en mooie winkels. Wat blijft Maastricht toch een mooie stad en ook één van mijn favoriete steden voor een citytrip in Nederland. De hele omgeving van Zuid Limburg vind ik altijd erg gezellig en mooi met al die heuvels en landschappen waar je onderweg doorheen rijdt. Het lijkt dan ook écht een mini vakantie als je daar een hotel in de omgeving boekt.
Maar vooral de oude binnenstad van Maastricht blijft mij elke keer weer aantrekken als het om shoppen en terrassen gaat!

Ingang van de Onze Lieve Vrouwebasiliek
Kaarsje branden voor opa, oma en Jillz, haar hondje

 

Volle terrassen op het Onze Lieve Vrouweplein

 

De Stokstraat

Dit vind ik wel één van de mooiste straatjes van de oude binnenstad van Maastricht. Vele luxere kleinere boutiques in deze historische straat met zijn vele monumenten.

Gucci bril passen in de Stokstraat

 

Op zoek naar die ene Gucci zonnebril voor deze zomer, maar ik kon hem weer niet vinden. Dit model de ronde Gucci heeft mijn hart gestolen alleen wil ik hem met degradé glastint.
Alleen het rondlopen in deze omgeving is al de moeite waard om daarna neer te strijken voor een afternoon tea of high tea bij Teazone in de Koestraat. De foto’s die ik nam zijn helaas mislukt maar zij hebben ook een mobile pop up truck (oude brandweer wagen, hoe cool is dat!) voor festivals of evenementen waarbij ook heerlijke scones geserveerd worden. De Teamobile.

Begin van de historische Stokstraat waar een bruidspaar geniet van een ijsje!

 

De Koestraat

De Koestraat is een van de pittoreske straatjes van het Jekerkwartier in de binnenstad van Maastricht. Hét gezellig restaurantstraatje van dit moment. Gezellige terrassen  met een aanbod van tapas tot sushi. Ga voor een borrel&bite naar Rumors om even bij te komen van een dagje shoppen. Denk aan een scampi fritti, een yakitori sateetje, of wat dacht je van een coquille met chorizo en sinaasappelsaus? Het menu aan Bites was een compleet hapjesfestijn voor mij omdat ik altijd naar lactose en tarwevrije hapjes moet zoeken. Maar vergeet ook die heerlijke cocktail daar niet bij Rumors Maastricht.

’t Mooswief, De Markt

Weet je dat het juist leuk is om een hotel buiten Maastricht te boeken als je met de auto komt? Dan kan je kiezen om wat landelijker te zitten zoals in Gulpen of bij een leuke B&B bij een boerderij waar kindjes zich ook volop kunnen vermaken! Een mooie combinatie van stad en natuur.

Heb jij nog leuke verblijftips voor mij en mijn hubby? Of juist een leuke plaats voor jonge kinderen? Laat gerust een berichtje achter!

Ook de leukste spots van Utrecht in de zomer of wintermaanden vind je op onze blog!

2 Comments

 • Reply Nicole Orriëns juni 28, 2017 at 7:23 am

  Ik ben een keer in Maastricht geweest toen we naar een open dag gingen van de vertaalopleiding. Ik vond toen de boekhandel in de kerk zo mooi.

  En het was een hele vriendelijke stad.

 • Reply Blog & Beauty juni 28, 2017 at 7:31 am

  Ziet er super gezellig uit, maar ik kom niet zo snel in de buurt van Maastricht.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.