Ontdek Railay beach

Ontdek Railay beach

Wat about Railay beach?

Railay beach een honeymoonachtig stukje Thailand en waar het allemaal begon..

Dit was onze zoveelste reis naar Azië, nu wederom Thailand, maar deze keer nu mét peuter van nog net geen 2 jaar oud. Laat ik er vast mee beginnen dat ik dol op het strand ben. Vanaf mijn baby tijd bracht ik vele uurtjes door op het strand met mijn familie. Het mooie Bloemendaalse strand, dat dan weer wel. Prima zand, maar een donkergroene koude zee…tja dat is het net niet, maar ach..
Maar dat betekende wel dat wij op onze reizen witte stranden en een turquoise heldere zee wel bovenaan ons wensenlijstje hadden staan! Gelukkig is mijn gezin ook dol op het strand en zoveel mogelijke zonnige uurtjes worden nu ook weer veelvuldig op het strand doorgebracht.Met je baby naar Azië of met je peuter naar Azië, is dat wel zo’n goed idee?

De zoektocht tijdens onze reis in Thailand naar mooie witte strandjes bracht ons op de mooiste plekjes die wij gezien hebben en die zowel voor ons als voor ons peutertje erg fijn waren. Railay beach is er daar één van. Lees verder hoe onze reis van Krabi, Ao Nang beach naar Railay beach verliep.

 

Thailand, Krabi – Ao Nang en de tocht naar Railay Beach.

Wij pakten het vliegtuig met Air Asia van Bangkok naar Krabi, vliegen scheelt je tenslotte een hoop reistijd en Air asia is perfect voor je binnenlandse vluchten.
Vandaar uit door met ons gezin met de taxi naar Ao Nang. Een mooi hotel met zwembad en airco en direct geplonsd in het heerlijke zwembad.
Wij waren daar in de maand mei, en het was bloedheet! Geen zuchtje wind, een hoge luchtvochtigheid, dus veel verder dan wandelen s’avond op zoek naar een leuk restaurant met airco aan de boulevard werd het dan ook niet. Een super leuk uitziende restaurant gevonden, met openslaande deuren…dus geen airco maar een fan.We wilden snel door naar Railay Beach en dat hebben we gelijk de volgende ochtend in orde gemaakt. Backpacks ingepakt, reisbuggy mee, kind ook in de ergonomische drager op mijn rug, taxi in en op naar de boot bij het strand.

Zie je de longtail boten in zee? Daar moeten wij heen!

 

 De Longtail boat met onze dreumes?

Wachtend op het terras van een restaurant aan het spierwitte strand van Ao Nang (prachtig maar er lag niemand vanwege de enorme hitte) werden wij door het personeel op de hoogte gebracht dat de boot gearriveerd was. Zwetend alle spullen bij elkaar gepakt en in de verte (het was eb!) met kind op mijn rug, spullen in mijn armen en mijn man met de 2 backpacks gingen wij lopend vanaf het strand door de zee tot onze bovenbenen het water in. Alles werd ingeladen in een houten Thaise boot die een ‘longtail boat’ genoemd wordt.

 

De Thailse Longtail boat

 

Wat houten bankjes, schaduwdakje, een slagroomklopper als motor achterin met de schipper staand op het achterste bankje gekleed met een zogenoemde ‘vissersbroek’ en ontbloot boven lijf met een sigaret uit zijn mond. Daar gingen wij dan..
Een oorverdovend lawaai, (gezien de motoren uit oude auto’s komen heb ik begrepen)… met mijn kindje op mijn schoot, gewikkeld in haar bekende sterrendoek beschermend tegen de wind en mijn handen op haar oren tegen het lawaai..

Onze tocht over zee duurde ongeveer 25 minuten.

Maar onderweg…..wauw… iets mooiers is er bijna niet…met onze monden opengevallen vaarden wij langs de kalksteen kliffen, een stukje natuur waar Krabi om bekend staat. De hutjes die je in de verte langs alle baaien tegen de bergen opgebouwd ziet liggen, het is onbeschrijfelijk mooi! Een trip om nooit meer te vergeten!

Oost of West kust van Railay?

Let wel dat de oostkant van Railay geen prachtige witte stranden heeft maar een modderachtig begin met in de verte de zee. Een kleine wandelpromenade waar je je niet teveel bij moet voorstellen. Hier liggen wat grotere resorts met mooie zwembaden maar een verschrikkelijk uitzicht. Ook de lowbudget accomodaties liggen aan de oostkant van railay beach.

 

 

Dat maakte voor ons de keuze erg makkelijk, de westkust, de magic sunset! Het Sand Sea Resort is het geworden, met een infinity pool met uitzicht op zee en heerlijke ligbedjes. Het eten was goed. De kamers waren ook netjes op orde en je zag gewoon aapjes over de daken lopen. Hier hebben wij ons verblijf dan ook van 3 naar 5 dagen verlengd, het was echt zo’n mooie plek.

[bdotcom_bm bannerid=”579″]

West side

 

Eten halen?

Er is let wel; een heus eetstraatje vanaf de westkant van Railay goed te bereiken. Zodra je hierin loopt zal je je wanen door een bos met een zandpad. Je ziet overblijfselen van de tsunami nog liggen tussen de bomen. Ingestorte restaurantjes van voor 2004. Ergens in het midden op het eiland kom je een paar eettentjes tegen met wat tafeltjes en stoeltjes en een heuse oude tv. Geimproviseerde restaurantjes. Echt fris ziet het er niet uit, maar toch vind ik het spannend om daar wat te bestellen wanneer mijn man en kindje heerlijk bij het zwembad vertoeven. Ik ga zitten en bestel een Thaise beef salad en een Pad Thai (bami). Tijdens het wachten rennen en springen de apen door de bomen en over de elektriciteitsdraden in de lucht. Het is bloedheet dus ik besluit om het mee te nemen en bij het resort even op te eten aan het zwembad. Het is in één woord: verrukkelijk!

Walking Street, ‘ eet en winkel straatje’

 

Lees hier waar ik mijn verjaardag vierde op Railay en meer over de accommodatie waar wij verbleven op dit mooie stukje paradijs…

 

 

 

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

1 gedachte over “Ontdek Railay beach”

  1. Pingback: Koh Lanta - "Mama dat is leuk"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven