Borobudur Sunrise

  1. Home
  2. /
  3. Destinations
  4. /
  5. Azië
  6. /
  7. Indonesië
  8. /
  9. Borobudur Sunrise

Borobudur Sunrise

Wat moet je weten over een bezoek aan de Borobudur Sunrise? Boek het Manohara Resort! Hoe geweldig zou het zijn als je vanuit je resort een volledig uitzicht hebt op de magische Borobudur? Koffie of ontbijt of lunch met dit uitzicht? Verder krijg je voor een gereduceerd tarief als hotelgast 1,5 uur eerder toegang tot de Borobudur ipv met horden toeristen tegelijk via de algemene hoofdingang. Je mag om 04.30 uur door het resort heen in het pikkedonker gewapend met zaklamp de Borobudur beklimmen.

 

[bdotcom_bm bannerid=”831″]

Geen kamer kunnen bemachtigen? Niet getreurd! Je kan deze sunrise tickets ook bij het Manohara resort  kopen! Wij waren net te laat met boeken en verbleven in de omgeving Jalan Malioboro met al zijn drukte, becaks, kraampjes en eettentjes. In het mooie Melia purosani hotel. Daar later meer over.

At night 4.30am

 

Ook als je geen kamer hebt kunnen bemachtigen in dit bijzondere resort is er geen man over boord. Je kan deze Sunrise tour van tevoren boeken of tickets ter plaatse kopen bij het Manhora Resort. Zorg ervoor dat je er om 03.30 uur bent.
Heb je een goedkoper ticket geboekt met een entree vanaf 06.00 uur vanaf het Manhora? Dan mis je dus die geweldige sunrise..!

Gids, ja of nee?

Vergeet niet een gids ter plekke te boeken voor zo’n 250.000 rp. hij zal je de mooie plekjes laten zien, mooie foto’s van jullie nemen en begeleiden door het donker om de eerste lagen van de tempel eerst in het donker te bekijken. Wij hadden dit niet zelfstandig met ons kleintje willen ondernemen, je zag werkelijk geen hand voor ogen. Onze gids Woody was tevens ook erg behulpzaam om op onze dochter te passen als wij wat leuke plaatjes aan het maken waren;)

Met onze gids tevens oppas Woody

We wachten eerst nog rustig de sunrise af..

De temperatuur was heel goed te doen. S’nachts was het erg aangenaam en tot na de sunrise ook. Daarna kan je in de schaduw lopen langs de hogere wanden van de tempel. Op iedere laag van het heiligdom zie je een script, een soort strip lijkt het wel met een verhaal over de juiste en enige weg naar de Nirvana.

Het script, uitgebeeld aan de wand van de tempel

 

Het is een behoorlijke klim naar boven, naar de Nirvana. Het hoogste punt. Negen etages om precies te zijn. De treden waren soms bijna ter hoogte van mijn knieën. De draagzak (Tula) was een handige uitkomst. Deze doet nog steeds goed zijn werk voor dit soort tripjes. Het is een peuterdrager en hij past haar nog steeds.

rond 5 uur…

Het beroemdste en het grootste Boeddhistische complex ter wereld het was voor ons een bijzondere indrukwekkende ervaring. Het lopen op de bovenste heilige laag rondom de tempel net als de monniken het deden, geweldig was dit.

Stoepa’s

 

De Borobudur bezoeken met kleine kinderen?

Met baby’s of echt kleine kinderen deze sunrise tour bezoeken zou ik niet aanraden. Of het kan? Ja. Baby in de draagzak en mee omhoog. Maar..zodra de zon op komt en je hebt een mooie plek gevonden dan is het wel erg fijn als er geen schreeuwende kinderen of huilende baby’s bij zijn. Want iedereen probeert toch wel zijn stemgeluid te dempen.
Alhoewel Liv O een prachtig en bloedserieus gesprek voerde met de gids (die op haar paste) en hem duidelijk maakte in het Nederlands dat die salmiak lolly van binnen niet echt lekker smaakte, waarop een Nederlandse jongen helemaal in de lach schoot.

Verder waar je op moet letten is dat de Borobudur een uitdagende klim en klauter speelplek is met veel gevaar en hoogtes die niet echt geschikt zijn voor kleine kinderen.

Het uitzicht is op ieder moment weer een magisch gevoel, van de optrekkende mist en het doorkomen van de zon..

Mag een een drone?

Ja en nee. Het mag in ieder geval niet gratis. Je betaald een paar miljoen rp en dan mag je met de sunrise met je drone filmen. Ik weet niet hoeveel er tegelijk toegestaan zijn maar ik kan je vertellen dat het behoorlijk storend is voor iedereen om zo’n zoemende drone boven de Borobudur te horen hangen.

Bekijk hier verder nog wat mooie plaatjes, en mocht jij nog leuke tips hebben om deze plaatst te bezoeken, zet ze gerust in een reactie hieronder.

 

 

 

 

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

6 gedachten over “Borobudur Sunrise”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven