4 weken back in shape resultaten!

 1. Home
 2. /
 3. Lifestyle
 4. /
 5. Food & Drinks
 6. /
 7. 4 weken back in...

4 weken back in shape resultaten!

4 weken back in shape met sporten en een gluten en lactose vrij dieet. Ik ga deze challenge aan! Hier hou ik mijn 4 weekse challenge back in shape resultaten bij. Dit met een gluten en lactose vrij dieet waarbij ik minimaal 3 per week sport om weer ‘meer’ back in shape te komen. Gewoon eerlijk, ook als ik dus in de cheat-modus ben. 4 weken is erg kort, dat weet ik ook wel. Maar de vakantie ligt op de loer dus even mijn eetpatroon en vooral mijn sportpatroon wat strakker zetten zou allicht iets kunnen helpen al is het mentaal. Ik voel mij namelijk erg goed na het sporten.

Mijn trainer die zich ook op het voedingsvlak begeeft en zich ook met hormooneten bezig houdt had voor mij wat richtlijnen bedacht. Volgens dit principe probeer ik nu 4 weken lang dit dieet uit. Na 4 weken heb je al een eerste resultaat. Ik ben benieuwd! Ik ben alleen zo’n slechte dieeter omdat ik altijd trek heb is dit wel een dingetje voor mij. Dus ik probeer het zo goed als ik kan;) Ik heb ook geen waanideeën dat ik een bikini body genereer, heus niet, maar dan heb ik een eerste motivatie gevonden!

#Week 1

Maandag een weeg moment gehad, 4 dagen later 1 kg eraf? Weer 2 dagen later 0,5 kg eraf en de week is voorbij en ik zit weer op mijn huidige gewicht? Weer 1,5 kg erbij. Hmmm… oja het moment van de maand brak aan dus is mijn vochthuishouding niet wat het is en logischerwijs hou je vocht vast en dat leest de weegschaal ook af en ook omdat ik geen lymfeklieren in mijn buikregio meer heb. Maar, ik merk wel dat ik geen honger meer heb door de dag heen omdat ik tijdig wat eet en s’avonds niet meer in de verleiding kom voor wat lekkers.

ETEN

Wat heb ik o.a. gegeten?

 • Geklutst ei in de ochtend met tomaatjes en uitjes
 • Havermout met lactose vrije yoghurt van Arla
 • Glutenvrije muesli met lactose vrije yoghurt
 • Salade tonijn,
 • Sushi
 • Quinoa salades
 • Zalm salades
 • Kip salades
 • Pompoensoep (mijn nieuwe recept)
 • En s’ avonds weer iets met rijst en groenten of een zelfgemaakte pokebowl (daar ben ik altijd zo dol op)

 Cheatmoments

Mijn cheat momenten heb ik toch stiekem gehad dit weekend. Een bakje chips, een wijntje en met een vriendin frietjes gegeten. Omdat ik tarwe en lactose vrij moet eten kan ik al zo weinig buiten de deur lunchen en een frietje kan nl altijd. Een chinese maaltijd kwam een avond voorbij omdat ik geen tijd had in de avond en laat thuis was. Ik heb in het weekend mij laten gaan op een gluten en lactose vrije worteltaart! Ik eet nooit taart dus dit stukje kon ik deze keer niet aan mij laten voorbij gaan. Dus helaas…niets aan te doen deze keer. Nu heb ik nogal wat leuke uitjes staan aankomende weekenden dus ik merk dat ik dan mij niet aan de challenge regels hou;-(

glutenvrije worteltaart, de creme haal ik er vanaf, de noten ook ivm allergie en intolerantie

Mealpreps

Altijd met bakjes (zogenaamde ‘prep’ maaltijden) op pad is gewoon niet te doen. Naar mijn werk neem ik al 3 bakjes voedingen mee en het lijkt wel weer of ik met een luiertas vol met voedingen vertrek;-) Dit vind ik best al wat voorbereidingen iedere dag. Ik heb er iets op bedacht. Broccoli stoom ik nu van te voren of wat winterpenen in mijn Miele stoomoven. Ik zet de stand op halfgaar. Ik snij de groentes in kleinere stukken en plaats dat in een bak in de koelkast. Daar maak ik over 2 dagen steeds mijn groente hapjes van en dat is goed te doen en lekker. Wat ook handig is dat ik gelijk voor mijn kleine meid ook groenten klaar heb liggen waar alleen nog wat kip bij hoeft in de avond, of als ze zin heeft in wat lekkers, krijgt ze wat worteltjes koud.

Lees hier wat het dieet precies is: 4 weekse dieet challenge 

*Update!

De 4 weken zijn voorbij en ik heb mijzelf er niet goed aan kunnen houden. Ik ben ziek geweest en had wat hersteltijd nodig. Daarna was het weer ontzettend druk met het werk en kwam ik laat thuis en geen energie meer om te sporten. Weinig slaap gehad door een drukke kleuter in de nachten (afgelopen 2 weken) daarvoor was ze weer ziek. Sporten schoot er daardoor ook weer bij in en heb ik niet meer dan 1x per week kunnen doen.

Kortom het schema is niet strak volgehouden, maar een nieuwe poging volgt in het nieuwe jaar!

Wat lukte nog wel?

 • Havermout eten in de ochtend
 • Eitjes koken voor ontbijt of om mee te nemen voor onderweg
 • Quinoa salades preppen met kipfilet en groenten
 • Rode aardappels (bataat) en avocado voor de lunch
 • Sushi bows (poke bowls) vaker gemaakt als avond diner
 • Carpaccio salades eten
 • Heel veel kip
 • Uit eten geweest, iedere week (daar kon ik echt niet onderuit) om de schade te compenseren van mijn lange dagen;)
 • Dat werden dus wijntjes drinken met vrienden en vriendinnen..oja zucht..nou ik vond dat ik het dik verdient had! Op naar een nieuwe poging in 2019!

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

3 gedachten over “4 weken back in shape resultaten!”

 1. Pingback: De 4 weken sport en dieet challenge! - "Mama dat is leuk"

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven