Campinglife in Frankrijk – gastblog

Ik ben in Frankrijk. Met echtgenoot en kinders. Voor het eerst kamperen we niet maar hebben we onze intrek genomen in een stacaravan op een camping aan de Atlantische kust. De stacaravan heeft een houten veranda en staat 100 meter van het strand. Onze campingburen zijn niet Nederlands en dat vind ik top. Burengeluiden klinken toch net wat gezelliger in het Frans (ik tel de lelijke krijsende verwende Franse achterbuurpeuter niet mee tot de gezellige geluiden, ik heb al meerdere boze blikken naar zijn ouders gezonden en ik heb zin om heel hard te krijsen als hij net slaapt).

Voor de prijs van 1 nacht hier tukken kunnen zeker 7 Bossche daklozen overnachten in de lokale nachtopvang.

De camping is van het soort met slagboom en animatie. Voor de prijs van 1 nacht hier tukken kunnen zeker 7 Bossche daklozen overnachten in de lokale nachtopvang.

La Piscine

Vanmorgen toog ik met kinderen naar La Piscine; een zwemparadijs met glijbanen en palmbomen. En ligstoelen vol met hele bruine mensen. Alle mannen in Speedo want dat is verplicht in La Piscine. Nu ben ik over het algemeen geen fan van de gemiddelde man gehuld in Speedo. Zo confronterend en nietsverhullend eerlijk. Maar er is altijd een uitzondering.

De Speedo

Rondzwemmend troffen we de daily aqua-gym groep; in een apart bad dreven zeker 35 dames van middelbare (mijn) leeftijd. Voor de groep stond op de kant een gespierde pezige diepbruine man met zijn haar in een staart in een heel klein mini-broekje de oefeningen voor te doen. Zijn mini-broekje weerhield hem er niet van zijn benen in de lucht te gooien en aanstootgevende bewegingen met zijn heupen te maken. De dames van middelbare (mijn) leeftijd en ik vonden dat helemaal niet erg. Ik besloot even nonchalant te blijven hangen om de moves van deze camping-Adonis te bekijken. Aan het einde van de les dook hij als toegift met zijn kleren aan via een dubbele salto het bad in en zwom een ererondje tussen zijn 35 vrouwen van middelbare (mijn) leeftijd.

Ik ga morgen weer naar La Piscine. Dat snappen jullie. Mijn waardering voor de Speedo neemt toe.

 

Brownie.

4 Comments

 • Reply Malou juli 17, 2019 at 4:15 pm

  Wat ontzettend leuk geschreven dit 😀

 • Reply Elsa juli 18, 2019 at 4:23 am

  Super leuk om te lezen, bedankt voor het delen! ☻

 • Reply Renata Feyen juli 19, 2019 at 5:55 pm

  Tja de meeste mannen zijn zelf ook geen fan van die speedo denk ik, maar als de regel zo is kan je er niet veel aan doen he 🙂

 • Reply De leukste hondencamping en voor kinderen - en wat heb je nu echt nodig? - Lifeisacatwalk februari 20, 2020 at 4:54 pm

  […] dan eens lekker de gastblog lezen Campinglife in Frankrijk lezen om te kijken of dit je […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.