De Luizenmoeder de nieuwe hitserie!

  1. Home
  2. /
  3. Lifestyle
  4. /
  5. De Luizenmoeder de nieuwe...
De Luizenmoeder

De Luizenmoeder de nieuwe hitserie!

De Luizenmoeder de nieuwe hit serie, wie kent deze niet? Het was het eerste gesprek op een verjaardag bij een vriendin van mij.

“Heb jij de Luizenmoeder afgelopen zondag gezien?”

Nee, dat had ik niet. Ik ben blij als ik tv kan kijken en zet naast het dagelijks nieuws graag dan even mijn favoriete serie van Netflix op om zo de geringe tijd zo kwalitatief mogelijk te benutten als het om televisie kijken gaat zonder reclame.

De luizenmoeder

De luizenmoeder…tja dat moet ik toch even gezien hebben nu ik al twee vriendinnen daar zo enthousiast over hoorde. Snel naar uitzending gemist dus! 25 minuten dat is prima te doen! Lees verder en geniet van de mooie grove hilarische korte stukjes die ik er voor jullie heb uitgepikt!

IK BEN FAN VAN JUF ANK!

Onze Liv O.cean zit net in groep 1 en daar moet ik al aan wennen! Het hele ritme, het hele ‘schoolpleinmoeder’ gedoe. Dat je voor het blok gezet wordt met ‘mag ik bij die en die spelen of bij mij?’ als je je kindje op komt halen terwijl je zelf net een uitje gepland had met dochterlief. Prima een keer bij elkaar spelen, maar moet dit nu elke week, of meerdere keren in de week? Zij kan zich ook prima alleen ‘chill’ vermaken, totdat er kindjes komen spelen. Resultaat; koters in je huis die schreeuwen (hardop communiceren met elkaar), mij en de honden uit de chill modus halen, hondjes optillen, vasthouden (lees: te hard) terwijl ik al tig keer heb gezegd dat ze de honden niet mogen optillen. Zucht. Nee, niet het meest ontspannende middagje wat ik dan in de planning heb staan.Goed. Mijn dochter en ik keken samen de eerste aflevering van NPO op uitzending gemist van De Luizenmoeder en ik ben fan van Juf Ank! (inderdaad niet geschikt voor kleine kinderen vanwege het taalgebruik van sommige ‘plein moeders’ 😉Speel-dates? Zo gaat dat dus.

Helpen in de klas

Er ging een wereld voor mij open, luizenpluismoeder (‘ ja mama ze gaan luizenpluizen’) en ik dacht nog wat schattig bedacht. Voorleesmoeder op donderdag? Overblijfmoeder? (ik werk dus daarom blijft mijn koter over) Knutselmoeder? OMG nee, ik kan niet knutselen, maar ik maak graag lekker eten. Bibliotheek moeder? Zucht zucht, ik wil heel graag een keer meedoen maar wanneer? Ik heb bijna nooit even me-time dus als ik al iets wil doen buiten al deze oproep-klusjes ben ik of aan het werk of ik heb échte afspraken (dokter/ziekenhuis/fysio die afspraken die je juist maakt als je een vrij moment hebt) of ik wil een keer wat ontspannends doen zonder verplichtingen.

De klas Whatsapp groep

“Juf Ank, de juf van groep 3. Streng en voedt gelijk ook de ouders op. Schoolregels, nieuwsbrieven, groepswatsapp’s”

De groepswhatsapp heb ik ook maar gelaten voor wat het was voordat ik weer geen antwoord weet te geven aan de beheerders van de groep die zelf meestal zéér betrokken schoolmoeders zijn. Niks over betrokken schoolmoeders natuurijk, maar ik krijg gewoon een enorme ‘jeuk’ van whatsapp groepjes waar er eerst een ‘hoofdbericht’ in geplaatst wordt met vervolgens ’tig’ emoticons met dikke duimpjes en smileys waardoor ik het niet meer bij kan houden en vooral niet wil bijhouden. Heb je mij nodig, en snel? Bellen, bellen en gewoon weer ouderwets bellen. Dat doet wonderen en vind ik zelf ook een stuk leuker en oprechter dan alleen maar een whatsapp.Nogmaals, hartstikke leuk die klassen groepswhatsapp, maar stuur mij gewoon maar een apart berichtje wat je wilt en nodig hebt van mij en ik zorg er voor (als dat dus lukt). Ja, ik ben de gewoon normale moeder, die school en kind belangrijk vindt, maar niet over de top. Dat dus. Hmm, toch?

De schoolregels en juf Ank, herkenbaar?

Juf Ank. Politiek grof zelfs. Maar een regelrechte hit! Waarom? Herkenbaar?Twee papa’s! Juf Ank legt dit uit aan de klas?

Nu ik dus die ‘nieuwe moeder van het schoolplein ben’ moet ik zo lachen om deze serie. Het is gewoon écht heel herkenbaar! Wat dacht je van die schoolregels? Water op maandag en dan mag het iets anders zijn dan fruit bij het ochtendhapje, of heet dit anders? Ik moet nog even wennen aan alle benamingen;) De overige dagen weer fruit en mag het ook iets anders zijn dan water. om 8.45 uur écht de klas uit! En ik heb de schoolapp bekeken hoe de absentie weergegeven stond. Rood, heel veel rood. Maar ze was toch op school? Ja, te laat dus. Hmm.. dat ligt natuurlijk niet aan het getreuzel van dochterlief, maar aan mama, want die is tenslotte de opvoedende ouder, de manager van het kind als ik het zo van de gedragsweteschappers mag geloven.De eerste 10 minuten waren meteen hilarisch. Ik besloot alle afleveringen (in het kader van de efficiency) op te nemen zodat ik kan kijken wanneer het mij uitkomt. Ik ben nu inmiddels bij aflevering 3 en ik kan niet wachten op aflevering 4.
Afspraak maken wanneer je je verjaardag mag vieren en even de groepswhatsapp checken!

Wat herken jij uit deze hitserie “De Luizenmoeder?”

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

3 gedachten over “De Luizenmoeder de nieuwe hitserie!”

  1. Dit is zo’n leuke serie. Gister per ongeluk ontdekt op YouTube???? zelf kijk eigenlijk nooit tv, dus wist helemaal niet dat deze serie er was. Ik kan niet wachten voor het volgende serie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven