Horror! De avondvierdaagse!

Afgelopen week vond ik in mijn mailbox een mail van de basisschool van de jongste waarin stond dat de inschrijving voor de avondvierdaagse binnenkort start.

De avondvierdaagse. De horror.

Beide kinderen hebben jaren en jaren meegelopen. En ik dus ook. We begonnen met frisse moed met de 5 km. Vier dagen lang elke avond 5 km wandelen. Dat wandelen bestond met name uit 5 km schuifelen tussen kleuters, peuters, ouders en wandelwagens met jongere brusjes erin die altijd tegen je hakken reden.

Hoe doe je dit als werkende ouders?

De start was elke avond ergens anders. Ook handig. Not. En het tijdstip: verzamelen om 17.30. Hoe dan??

De laatste jaren liepen we 10 km per avond. Eerder vertrekken en later terug. De 10 km was beter te doen dan de 5 km. Er werd tenminste doorgelopen en de wandelwagens bleven thuis. De laatste avond, altijd op vrijdag, is de avond waarop de medailles uitgereikt worden. De beloning. Daar waar we het voor deden.

Er liggen hier zeker 14 van die felbegeerde medailles te verstoffen in een laatje. Dit is het laatste jaar dat ik een kind op de basisschool heb. De laatste kans om mee te lopen met de avondvierdaagse. En daar heb ik dus totaal geen zin in.
Het betreffende mailtje heb ik dan ook discreet in mijn digitale prullenbak laten verdwijnen.
#loedermoeder

Annemiek (alias Brownie!)

 

(lees hier meer van Brownie!)

2 Comments

  • Reply Jeannet mei 8, 2019 at 6:44 pm

    hahaha, loedermoeder, jaja. Ik zie je toch nog, omdat het de laatste keer is, het doen, gewoon omdat het de laatste keer is. En je kinderen gaan er van uit, dat ze weer gaan lopen, toch? Succes ermee! gr. Jeannet

  • Reply mariëlle mei 10, 2019 at 7:27 pm

    haha ik moet best hard lachen om deze post. Ik weet hoe leuk ik de avondvierdaagse vond. Maar mijn moeder liep ook niet elk jaar mee. Misschien kun je het onderling verdelen met de moeders van de vriendjes of vriendinnen van je kinderen? Zo deed mijn moeder het in ieder geval.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.