Houtfestival voor kids en grote mensen!

 1. Home
 2. /
 3. Destinations
 4. /
 5. Europa
 6. /
 7. Nederland
 8. /
 9. Haarlem
 10. /
 11. Houtfestival voor kids en...

Houtfestival voor kids en grote mensen!

Het Houtfestival of Haarlemmerhout kids festival (en ook voor de grote mensen). Ja zo noem ik het maar want er was ontzettend veel te doen op dit gave festival in de mooie stad Haarlem, juist ook speciaal voor kinderen. Ik reed zaterdag al met de auto langs de Haarlemmerhout en het was mij totaal ontgaan dat dit leuke festival er weer aan zat t komen in Haarlem. Tot mijn moeder dit eigenlijk mij vertelde dat er ook een aftrap van de bekende kinder Stuif Stuif zou zijn en dat mijn dochtertje dit wel heel gewéldig zou vinden. (Denk aan knutselen, bakken, verven etc.) En niet te vergeten de voorafgaande ‘nacht’ van het Houtfestival.
 Reizen algemeen

 

De 34e editie van het Haarlemmerhoutfestival – ‘Houtfestival’

Deze keer op vaderdag, volop zon, beter kan het niet! Nu zondag 16 juni 2019 en volgens mij altijd de 2e zondag van juni. Het is namelijk alweer de  34e editie van het Houtfestival en iedereen kon weer genieten van de meest verrassende en uiteenlopende optredens van lokale en internationale topartiesten. In de Haarlemmerhout zijn er optredens op vier verschillende podia met naast muziek ook dans, film, (beeldende) kunst en (kinder)theater.

De Houtnacht

Zoals ik vertelde is de Houtnacht het festival op de vooravond van het Houtfestival. Het leuke hiervan is dat de Houtnacht podium aanbiedt voor opkomende talenten uit de regio, maar ook zal je onderbelichtte stijlen op het programma tegenkomen. Dus oppas gezocht! En ga lekker even dansen voordat je er de volgende dag weer vroeg uit mag!

 

Foodtrucks, Vegan en alles wat lekker is!

Ja vooral eten, dat is wel de harde kern ook op dit festival! Van eten word ik blij, althans als er eten te verkrijgen is waar ik blij van kan worden natuurlijk. Zoals jullie weten eet ik tarwe en lactose vrij (anders word ik ziek, dus niet voor de hip). Het eerste tentje wat ik tegenkwam toen ik net de fietsen neer had gezet van mijn man en dochtertje was een geweldig natuurlijke ijs-foodtruck van de jongens van IJSBAART uit Haarlem.

 

Deze jongens maken zelf hun eigen ijs op een stokje zonder kunstmatige toevoegingen, concentraten of andere onzin in de Haarlemmer kweektuin, een duurzaamheidspark in hartje Haarlem. Sinds 2016 staan ze met hun foodtruck op allerlei festivals in Nederland.

Mijn gezin en ik namen allen een exemplaar om te proeven. €2,00 is een mooie prijs voor zo’n mooi handgemaakt ijsje! De ijsjes zijn ook nog eens puur en gezoet met dadel en kokosbloem! Niet alleen lekker maar ook nog een heel stuk gezonder! Ik nam de aardbei die 65% uit aardbei bestaat en en verder gezoet is met dadel en kokosbloem!

Een plezier voor het oog en een genot op mijn tong! The beauty Banaan met Choco en een vleugje kaneel werd door mijn dochtertje uitvoerig getest waar wel volle melk, bio yoghurt en room in zat (helaas voor mij) en mijn hubby ging voor de vegan variant, Mango Passie met een vleugje kokos! Wat hebben we gesmuld!

 

Eten uit diverse landen, dat betekende dat ik dus écht wat moest gaan proeven, wat een straf!

 

Een echt gezinsfestival hoe leuk is dat je met je picknickkleedje gewoon lekker in het zonnetje kan zitten en ook nog eens je eigen drankje mee mag nemen? Ja hier mag dat nog. Maar nodig is het niet. Je komt ogen te kort aan de hoeveelheid lekkere gerechten die hier en daar worden aangeboden bij de foodtrucks met eten afkomstig uit diverse landen.

 

Denk aan: Vegan foodtruck uit Brazilië, Surinaamse keuken, Combodjaans vs Antilliaans? Ik wist niet goed wat ik mij bij de laatste combi moest voorstellen dus ik moest hier even wat van proeven. Ik koos voor het gerecht ‘Phat Kao’. Het smaakte naar hmm de zuid oost Aziatische keuken, niet echt verrassend. Het enige wat ik als ‘anders’ en niet persé als een verrijking van het gerecht kan omschrijven was de toegevoegde mais en de rauwe dikke slierten bosui. Maar verder niets mis mee.

 

Uiteindelijk, niet helemaal mijn smaak, ik herkende ook de ‘verkeerde’ rijst, maar ach ik ben een Indo dus ik zal altijd een scherp culi proevende tong houden;-) Dat brengt mij nu verder op de gedachte dat ik toch een keer aan een boek ga werken samen met mijn moeder! (een nieuw avontuur, dat voor later!)

Stuif Stuif voor kids – Haarlem

De Stuif Stuif, de al van oudsher bekende jaarlijks terugkerende knutselclub in Haarlem. Ook ik zat hier vroeger vol aan de knutsel! Maar broodjesbakken, zeepjes maken van alles voor de kleintjes is toch geweldig! Deze zomer zal er vast weer een Stuif Stuif zijn ergens op een locatie in Haarlem.

 

Goede promotie van de Stuif Stuif die door vrijwilligers gerund wordt om hier aan te schuiven bij dit leuke festival. Voor mij een reden om zeker mijn dochtertje voor een uitje hier naar toe te nemen.

 

Wanneer is het Houtfestival ieder jaar?

Het festival was op zondag 16 juni  duurt van 12.00 tot 23.00 uur en de avond daarvoor van 18.00 tot 00.00 uur. Mogelijk is ieder jaar het festival de 3e zondag van juni, hou deze datum dus in de gaten!

Ben jij al eens een weekendje in Haarlem geweest?
Boek hier je verblijf, en draag een beetje bij voor het behouden van deze travel en lifestyle website.Booking.com

Schaafijs! Ik herken dit uit Amsterdam Zuid Oost als ik daar wel eens naar de ‘Poort’ rij dan zie ik die mannen achter zo’n kar met schaafijs! Maar het komt dus vooral uit het Caribisch gebied of is het toch Surinaams? Het is verrukkelijk en lactose en glutenvrij!

Zomer 2019 - Reizen

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

15 gedachten over “Houtfestival voor kids en grote mensen!”

 1. Wat ontzettend leuk zeg en wat eengeluk hadden ze en jullie met het mooie weer. Ik vind het ook leuk dat de avond er voor ook al een festival is. Zo is er voor iedere leeftijd wel iets. En die ijsjes, lust ik ook wel.

 2. Mooie foto’s het zag er leuk uit.
  Schaafijs is voor zover ik weet Surinaams. Het zal vast ook in Jamaica voorkomen. Ik zal het eens navragen bij Jamaicaanse kennissen of zij het ook kennen.

 3. Dit soort festivals vind ik altijd zo leuk, zeker met kinderen. Lekker buiten en toch altijd weer wat nieuws ontdekken.

 4. Het lijkt wel een foodtruckfestival, met allemaal lekker eten! Ik krijg er spontaan trek van. Wel grappig trouwens dat jij precies herkend dat de rijst verkeerd is voor dat gerecht. Ach, als jullie maar een leuke dag hebben gehad! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven