Top 3 beauty to do’s in Thailand

Asia heeft zoveel meer dan mooie stranden, natuur en cultuur. Wat dacht je van wat mama (of papa) me-time? Jezelf eens lekker laten verwennen in een Spa? Er worden ook Mrs. en Mr. Spa treatments gegeven zodat je samen met je partner naast elkaar lekker verwend kan worden met een massage en een van de aangeboden beauty behandelingen. Lees verder over een van de mooie spa’s in Koh Samui waar ik een van de geheimen van de Thaise vrouw ontdekte.

Babysit in Koh Samui voor me-time

En waar laat je je kind? De meeste goede hotel resorts hebben meestal ook een babysit die je tegen een vergoeding kan inhuren voor een paar uurtjes. Zo heb je samen toch wat quality time! Koh Samui heeft een babysit (kinderoppas) centrale. ‘Nanny service Koh Samui’ als je de nanny misschien vaker of langer nodig hebt, als je toch samen een keer op pad wilt om te duiken of uit eten te gaan. Wij hebben hier geen gebruik van hoeven maken maar een ander stel op het resort nam de nanny iedere dag mee, ook naar het zwembad zodat mama ongestoord op haar boek kon focussen 😉

Tip: Lebua State Tower heeft oppas per uur.

Top 3 beauty to do’s in Thailand

Ik stel mijn favoriete ‘Thailand’ beauty top 3 samen.

 1. Ga naar de spa van het Anantara of Bandara hotel. De Siam bodywrap in een échte Spa in Koh Samui vind ik altijd tijdens het drukke gereis een aanrader! Dit is het beauty geheim van de Thaise schoonheid die zo’n mooie stralende huid heeft. Lees verder wat deze behandeling inhoudt.
 2. Neem een Thaise massage. Deze mag écht niet ontbreken tijdens je reis in Thailand. De massage salons zijn niet te tellen en ze beginnen rond de 300 baht voor 60 min. Een massage in een échte Spa bij een luxe resort zit al gauw op de 1500 baht voor 60 min. Maar dan ervaar je ook de serene rust, een mooie ambiance en klankschalen muziek op de achtergrond met een gediplomeerde masseuse. (denk eraan dat Thaise massage vooral een drukpunt massage is en niet als een Indonesische of Chinese massage)
 3. Neem een gezichtsbehandeling. Lekker aan het begin van je reis, direct bij aankomst in Bangkok. Ik stapte deze keer een goede beauty salon binnen op Rambuputri street naast het Ibis hotel en liet daar mijn gezicht verwennen met oa stomen, mee-eters verwijderen, gezichtsscrub en een gezichtsmassage om het vocht uit je gezicht te halen na een lange vlucht. Laat hier ook een mani pedi doen met gratis nagellak van Opi naar keuze. Deze nagellak heeft bij mij 2,5 week goed gezeten! Een aanrader voor 400 baht samen.

Die kleine vingertjes van mijn dochtertje worden ook gelakt

Wij verbleven deze keer 3 dagen in Bangkok en wij vinden het altijd leuk om even een nachtje in deze omgeving van Banglamphu (Kao san Road en Rambuputri area) te verblijven.

Beauty centers in Bangkok

Hiervoor zaten wij in de omgeving Bangrak in het Lebua State Tower Hotel wat een geweldig hotel is, maar niet een directe fijne buitenomgeving heeft voor kids. Je pakt vanuit hieruit altijd een taxi, boot of skytrain. Ik moet zeggen dat wij het gemak van de goedkope taxi’s prima vinden om ons naar een shoppingmall te laten brengen. De ‘sightsees’ doen wij altijd via de rivier.

In deze omgeving van Bangrak zie je ook de mooie luxere 5 sterren hotels dichtbij of aan het water van de Chao pra river gelegen. Het is ook echt een aanrader om een nachtje hier te verblijven als je toch in Bangkok bent. Je voelt je gepamperd in ware luxe!

*Lees in mijn andere blogpost een review van mijn favoriete top 3 hotels in Bangkok.

Deze reis zullen we eindigen in de omgeving van Silom/Bangrak bij Sathorn Road (dichtbij sky train, pier en shoppingmalls) en verblijven wij in het W hotel. Maar nu verder over de beauty wrap!

The Siam Bodywrap

Voor deze tropische lichaamspakking (lees: warmte pakking) wordt op het lichaam witte klei uit Siam gebruikt die mineralen en aromatische kruiden bevat. Dit zou al eeuwen lang het beauty geheim zijn van Thaise vrouwen. Daarom hebben zij zulke mooie stralende en egale huid! Dit liet ik mij uitleggen door de gastvrouw van de Spa behorende bij het Bandara hotel in Koh Samui.

Eerst werden mijn voeten gewassen en slippertjes van de Spa aangeschoven. Door een prachtige tuin met tropische bloemen werd ik begeleid naar een privé ruimte waar twee behandeltafels naast elkaar lagen. Voor jou en ?

Nu was ik alleen en genoot van de rust. Papa was met onze dochter aan het zwemmen. Ik kreeg een weggooi onderbroekje aangereikt en een badjas. Nadat ik omgekleed was nam ik plaats op de massage tafel en werd mijn lichaam ingesmeerd met de ‘white clay from Siam’ waar ook een lichte scrub in verwerkt zat wat het lichaam ook een mooie ‘polish’ geeft.

Ik werd met plastic folie ingepakt en daarna werd er een speciale verwarmingsdeken onder en boven mij geplaatst. Hierdoor kan de warmte de klei goed in de huid laten inwerken. Tijdens deze warmte behandeling werd mijn hoofd zachtjes gemasseerd met op de achtergrond zachte klankschalen muziek..een momentje van volledige ontspanning. Na afloop mag je plaatsnemen in het bad of buitendouche.

Daarna neem je weer plaats op de massage tafel en krijg je een massage behandeling met een heerlijke bodylotion.

En de gehele behandeling wordt afgesloten met een warme gemberdrank en koekjes. Enjoy!

10 Comments

 • Reply Debby Barcelonamom.com mei 22, 2018 at 6:29 am

  Oh ja, ik kan me de heerlijke massages nog goed herinneren van mij trip naar Thailand. Wij gingen vaak naar de kleine tentjes die je overal vindt en vond het echt genieten!

  • Reply Life is a Catwalk juni 27, 2018 at 7:35 pm

   Inderdaad, die tentjes heb je overal. Maar dit is toch wel een luxe en niet vergelijkbaar. Beiden is een aparte andere ervaring.

 • Reply lodi juni 11, 2019 at 11:40 am

  Ik heb dit dus echt nog nooit gedaan op vakantie, wij gaan eigenlijk altijd de bergen in om te wandelen en klimmen, weinig massages of andere huid verwennerij komt hier bij kijken ;). Lijkt me best heel fijn hoor, daar niet van en ook best makkelijk dat als je het zou willen je een nanny kan vragen mee te gaan of oppas te regelen. Ik zou het zelf nooit doen, maar snap best als men dit fijn vind op vakantie.

 • Reply Linda Meester juni 11, 2019 at 1:54 pm

  Oh my, wat een groot land en wat fijn dat je met tips komt

 • Reply Jessica - Foodie Feest juni 12, 2019 at 6:52 am

  Wauw dat ziet er echt super uit allemaal! Ik heb nu echt zin in een massage gekregen. 🙂

 • Reply hippiemeisje juni 12, 2019 at 6:13 pm

  Ik ga regelmatig voor een oosterse massage bij iemand gewoon hier langs…
  Dat is deugdzaam en inderdaad, daarna ALTIJD thee.
  Dat zou erbij horen en van groot belang zijn volgens de oosterse denkwijze, zo ook bij yoga bijvoorbeeld. In hoeverre dat belangrijk is en voor wat juist, weet ik niet meer precies, maar fijn is het wel! 😉

 • Reply mariëlle juni 12, 2019 at 8:12 pm

  hmmm dit klinkt echt heerlijk! Lekker hoor! Zo te zien heb je genoten. Ik krijg meteen zin in een massage, maar omdat ik zwanger ben vind ik dat toch weer een beetje eng! Als je het mij vraagt zijn thaise massage’s het beste.

 • Reply ingrid juni 13, 2019 at 7:12 am

  wat gaaf om dat daar te doen.
  heerlijk genieten lijkt me dat

 • Reply Silkeblogs juni 13, 2019 at 11:41 am

  Ziet er écht zalig uit! Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar dit overtuigt me toch nét iets meer om eens een bezoekje te brengen.

 • Reply Juliette - Strongbody.nl juni 14, 2019 at 1:41 pm

  Een woord – JALOERS! haha wat super om te lezen. Nog niet eerder naar Bangkok geweest maar zou er heel graag naar toe willen!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.