Mommy Wars Tag

 1. Home
 2. /
 3. Lifestyle
 4. /
 5. Mommy Wars Tag

Mommy Wars Tag

De mommy wars tag! Dat betekent dat ik getagd ben door een andere blogger om deze vragen te beantwoorden en wat meer over mijzelf vertel hoe ik om ga met de verzorging van mijn kind. Wil jij weten door wie ik ben getagd? Lees dan verder.

 

1. Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik gaf mijn dochtertje flesvoeding. Ja, blijkbaar wordt daar weinig over gesproken omdat het voeden van een baby vaak gericht is op de oermoeder die ten koste van alles borstvoeding gaat geven.

Ik gaf heel bewust flesvoeding.

Om de gehele borstvoedende moeder maffia voor te zijn: ik heb hier persoonlijke redenen voor gehad. Ik wil daar best een paar redenen van onthullen.

 

Flesvoeding

Ten eerste heeft borstvoeding geven geen invloed op het feit dat mijn kindje dan minder allergisch zou worden dan ik. Om de gehele borstvoedende moeder maffia voor te zijn: ik heb hier persoonlijke redenen voor gehad. Ik wil daar best een paar redenen van onthullen.

Ik loop bij de allergoloog vanwege mijn allergieën voor grassen en diverse plantjes, lactose en tarwe. Al die antistoffen tegen diverse allergieën waarover gesproken werd bij het geven van borstvoeding, het bleek niet helemaal zo te werken.Tenzij ik het voeden langer dan 6 maanden vol zou houden zou het mogelijk een kans geven dat mijn meisje minder of geen allergie zou krijgen. Nu ik veel van mijn vriendinnen heb zien afhaken voor die 6 maanden, gaf dat mij niet veel hoop. Daarnaast waren de voordelen van flesvoeding ook enorm fijn. Ik wist ieder moment hoeveel ml. voeding ze binnen kreeg. Het resultaat was een enorm tevreden baby. Ze kwam precies op de tijdstippen die in het boek “de tevreden baby” van de bekende Gina Ford aangegeven werden. Dit was overigens voor mij de perfecte handleiding met de beste schema’s ooit! Kijk hier voor het boek wat ik bedoel : De Tevreden Baby een e-book is ook verkrijgbaar.

De perfecte fles? Verborgen reflux!

Nadat wij meerdere merken flessen hadden gebruikt kregen we het volgende advies vanuit het ziekenhuis…

 

Verborgen Reflux

Kindje ging huilen na een flesvoeding. Ze bleek binnen 10 min. al haar voeding naar binnen te slikken. Kortom dat ging niet goed. Huilen maar er kwam geen voeding terug? Uiteindelijk bleek zij verborgen reflux te hebben en kregen wij het advies vanuit het ziekenhuis om een Dr.Brown fles te proberen waar een ontluchtingstaafje in het midden van de fles zit. Deze zou zorgen dat de baby geen lucht binnen kreeg tijdens de voeding. Daarnaast kon er op deze fles ook een 1-2-3 speen van Difrax geplaatst worden voor als we de voeding dikker maakten met Johannesbroodpitmeel (nutrilon-oranje). 1 tot een half schepje door de melkpoeder.

 • TIP: Vergeet niet de melkpoeder te schudden in een ‘meeneem bakje’ want roeren geeft klonters!

De flesvoeding ging goed. Ze sliep al vanaf 6 weken oud van 23.00 uur tot 6.00 uur s’ochtends door. Dus een goede nachtrust was voor beiden ook een pré. Ik respecteer de borstvoeders, maar respecteer ook de keuze voor de moeders die bewust flesvoeding geven.

2. Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Ik heb een super makkelijke, leuke, lieve en grappige dochter. Slapen in eigen bed ging de eerste 15 maanden heel goed. Daarna ontstonden de problemen met nachtelijke slaapproblemen. Iedere nacht werd ze wakker in haar eigen bed en dat duurt al jaren zo. Dus slaapt ze meer dan regelmatig bij mama en papa. Alle mooie adviezen van kennissen, vrienden, consultatiebureau’s..we hebben echt alles geprobeerd. Het werkt gewoon niet. Ja, ik ben ook een strenge moeder dus geloof mij maar dat de ‘nanny’ trucjes van terugsturen uiteindelijk ook niet gewerkt hebben. Ik heb het nu losgelaten. Het kind kan niet perfect zijn tenslotte en mama wil ook graag een goede nachtrust.

3. Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik ben van gemak, comfort, tijdbesparing én zachte billetjes zonder uitslag. Hier kwamen alleen de duurste luiers in huis en die werden direct gewisseld om zo min mogelijk rode billetjes bij mijn kleine meisje te verwachten. Ik heb velen geprobeerd, maar pampers“>Pampers waren voor ons de beste.

4. Uitsluitend houten speelgoed of VTech?

Een combinatie van beiden. Houten blokken, Houten hobbelpaard wat hout speelgoed. Maar je ontkomt er niet aan dat je je baby ook moet kunnen prikkelen met hun zintuigen en daar hoort nu eenmaal ook geluid bij. Wij hadden een ‘mobiel’ aan de box hangen waar zachte klassieke babyliedjes afgespeeld konden worden en langzaam draaide er een olifantje, giraffe en aapje rond met gelijk een lampje wat sterren op het plafond richtte. Ik had dit overigens niet aan de wieg hangen. Ik vond dat de babykamer rustig moest blijven, stil en voor te slapen.

5. Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Vers! Ja, ondanks ik van makkelijk ben, ben ik wel van gezond! Dus hier kwam de Babycook in huis. Waar ik tot op de dag van vandaag gebruik van maak. Nu al 5 jaar lang dus dat is de aanschaf dubbel en dwars waard. Met de Babycook Solo stoomkoker-blender kun je alles tegelijkertijd doen en zelfs meenemen op reis!

Je doet er bijv. een rode aardappel in (bataat), wat broccoli, dan een laagje aluminum ertussen om vervolgens een klein stukje zalm erop te doen. Klepje dicht en stomen maar. Binnen enkele minuten gaat er een muziekje af. Je leegt het stoommandje en keert deze om in het bakje waar gelijk het hakmes in zit. Je drukt op een knop en hupsakee, gepureerd! Simpeler als dit kan het niet. Bestel hier via deze link de Baby Cooker die ik ook heb.

Nogmaals wát een fantastisch apparaat is dat zeg! Ik beveel alleen producten aan waar ik blij van wordt! En deze aanschaf is er een in de top 3 van beste apparaten die je nodig hebt voor je baby! Natuurlijk eet onze kleuter mee en gaat ook graag mee uiteten nu. Maar als ik snel even voor haar eerder apart wil koken omdat wij wat later of wat anders gaan eten komt deze cooker vaak nog goed van pas!

6. Dragen of wagen?

Wagen en Dragen!

Ja ik word van beiden heel erg blij. Ik heb haar in een ergonomische babydrager van Tula gedragen en later in een Peuterdrager van Tula tijdens onze verre reizen. Deze laatste hebben we zelfs nog gebruikt toen zij vorig jaar bijna 4 werd tijdens onze Indonesië rondreis. Het gemak om boten op en af te komen (via een trap in de zee) kon zij op papa’s rug en had pappa zijn handen vrij om zich stevig vast te kunnen houden aan de trap!

Nu is de Tula Free to grow de perfecte baby/peuter drager want deze is te gebruiken vanaf geboorte tot 22 kg. maat 56 tot en met maat 86. Kijk hier voor deze Tula Free to Grow.

De wagens heb ik beiden ook met plezier gebruikt. De Mima Xari was super handig in 2 klikken op te zetten en de buggy (de enige die de cabin van het vliegtuig in mag!!) was met 1 hand uit te klikken en de lichtste die er bestaat. De YoYo Babyzen.

In Bangkok, in de YoYo van Babyzen (2 jaar)

7. Start jij al vroeg met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog in de luiers?

Het potje ging best goed nadat zij ook het boekje op het potje met leuke illustraties samen met mij las voor het naar bed gaan. Het nodigde haar uit om het potje te pakken toen zij 2 jaar oud was. Op 2,5 jaar was ze echt zindelijk.

8. Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Eerlijke merken…ja dat is een lastige. Want ik koop graag de duurdere merken voor haar en de bekende kindermerken. Toen zij baby was SD Le Chic, Jottum, Tuble n Dry etc. en nu dat ze in de grotere kinderkledingmaten valt hangt haar kast vol met Scotch ’n Rebel, Vingino, Blue Rebel, kleding uit boutiques en soms wat lievere merken en voor snel en goedkoper kom ik ook bij de Zara. Primark komt er hier niet in (oeps)

9. Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind of ben je een ware drilsergeant?

Ha! Hier is er gelukkig veel ruimte voor onderhandeling omdat ze daar zo goed mee om kan gaan. Streng hoef ik zelfden te zijn tenzij het echt nodig is. Ik ben heel blij dat ze goed luistert en begrijpt hoe wat en waarom.

 

10. Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Ze huilt zelden, maar als ze huilt bij pijn sta ik direct vooraan. Maar bij een aanstel huiltje dan laat ik haar 2 minuten huilen en ga het gesprek met haar aan waarom ze zo verdrietig is en probeer ik haar uit te leggen hoe, wat en waarom..dan is het verdriet vaak weer verdwenen.

Ja ik was getagd door Francis van
www.mamazetkoers.nl Ik vond het erg leuk om te doen! Kijk je ook even hoe Francis dit ziet?

Deze blog heb ik geschreven waar ik enkele producten in adviseer die ik zelf ook gebruikt heb en deze zijn middels een affliate link in de tekst geplaatst.

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

18 gedachten over “Mommy Wars Tag”

 1. Hier zijn ze ondertussen al weer ouder, maar dat slapen bij mij hebben wij ook gehad. Toen de jongste een was reisde we 7 maanden door Amerika in een camper. Als hij wakker werd wilde ik niet dat hij zijn broer wakker maakte en nam hem bij me, het heeft lang geduurd voor hij weer zelf in een bed sliep. Goede tag is dit, geen moeder is het zelfde.

 2. leuke blog, was blij te lezen dat er nog mama’s gelukkig zijn geworden van ‘de tevreden baby’
  ik raad het iedereen aan, maar wordt toch nog vaak raar bekeken omwille van de vele schemaatjes… maar op 7 weken sliep onze dochter door van 22u tot 7u… (en ja ook met borstvoeding 😉 )

 3. Ik ben over 5.5 week uitgerekend en wordt er heel moe van mensen zich al continue mee bemoeien of fles of borst ga geven want er zijn echt een soort van twee kampen

  1. Het zijn gevoelige onderwerpen geworden omdat iedereen er zo’n ding van maakt. De flesvoeders durven niets meer te zeggen. Ik wil om die reden ook de kant van flesvoeding toelichten en dat iedereen moet doen waar ze zich prettig bij voelen.

  1. Dit is een van de meeste lichtste buggy die er is, zo fijn! Ik vind het erg relaxed dat ik de buggy met één hand kan uitklappen en ook met één kan besturen (en ondertussen toch een telefoontje kan aannemen;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven