2018 in 10 vragen aan mij

 1. Home
 2. /
 3. Lifestyle
 4. /
 5. 2018 in 10 vragen...

2018 in 10 vragen aan mij

Ik ben getagd!

Het is erg interessant om door de bril van een vader te kijken. De kijk op het gezinsleven en alles wat hij mee maakt. Het ziet er erg gezellig uit. Chapeau Maarten! Ik hoop meer papa blogs te mogen lezen!

Afgelopen jaar ben ik nog niet zo actief gaan bloggen als ik zou willen maar ik heb door het starten van mijn blog toch kennis gemaakt met leuke andere bloggers en instagrammers. Mooi vind ik als vaders in de pen klimmen en het leven door ‘ papa’s oog’ beschrijven zoals ook Maarten van de blog: ‘Papa’s Wereld’ dat zo mooi doet. Maarten heeft mij getagd om in 2018 in 10 vragen aan mij terug te kijken naar afgelopen jaar en ik moet zeggen dat bij het schrijven van deze blog dat ik nog niet eerder heb kunnen stil staan bij het afgelopen jaar. Ik zocht dat moment van rust nog en ik heb een lijst met voornemens voor 2019! Lees je mee?

1. Wat was het leukste moment van dit jaar?

Gili Air, Indonesië

Reizen is iets waar ik altijd écht zo blij van wordt! Het eraan denken en ervaren. Sinds de komst van onze kleine meid heb ik dit gevoel ook bij haar, dus waarom niet combineren van deze beste ‘yesss’ gevoelens? Zodoende pakten we het reizen gewoon weer op. Ze was baby, peuter, kleuter en dat is ook weer het moment van afgelopen jaar wat mij erg blij heeft gemaakt. Vooral de zwem en-boottrip in Thailand bij het eiland Koh Mook, naar de Emerald Cave (de piratengrot) waar zij zo stoer is gebleven en bleef lachen! Ik was oprecht een trotse mama!

En ik mag ook niet vergeten mijn promotie te vermelden natuurlijk. Ondanks de pittige lange (werk)dagen met vele vergaderingen en het velen schakelen in je hoofd mede de soms wat zware nachten (de kleine meid is geen goede slaper) wil ik in deze blog niet teveel uitwijken naar mijn dagelijks job, maar daar hou ik mij bezig als project manager voor de mooiste (gemeente) stad van Nederland en dat is ook mijn mooiste ontwikkelmoment van dit jaar.

2. Wie heeft jou in 2018 het meeste beïnvloed?

Mijn dochter. Oprecht kan ik dít zeggen. Wie had dit nu ooit gedacht? Niemand verwachtte dat ik nog moeder zou worden. Ik was ook nooit een mama-type maar ik wilde het toch proberen! Na een lang traject en de moed die ik al had opgegeven, kwam dit wondertje een paar jaar geleden op de wereld. Ik was opslag verliefd!

Ik heb mij verwonderd hoe zij voor het eerst naar school ging afgelopen jaar, hoe lief ze is en grappig! Ze is een ‘little smart ass’ blijkt en heeft voor het bord gestaan om een hogere groep 12 engelse woorden voor te lezen. (reizen heeft zijn voordelen;) OMG wat ben ik zo trots als een aap! Hoe zij zich ontwikkelde afgelopen jaar..en als ik naar haar lieve kleine neusje kijk, als ik naar haar luister, als ik soms toch streng moet zijn, zij heeft mij het hele jaar zo positief beïnvloed en dat is waar ik altijd voor zou leven. Mijn alles!

3. Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

Mijn man. Dat hij ondanks zijn vaak lage energie door die vervelende ziekte, mij altijd heeft gesteund in alles wat ik doe. Ook hij is de liefste en grappigste vader voor zijn dochter en de liefste man die ik kan wensen. Bedankt Pascal, ik hou van je en ik hoop dat je beter wordt en voor altijd bij ons kan blijven. Ik zou niet weten wat ik zonder je moet.

4. Wat zou je graag over willen doen?

Ons huis willen ordenen. Dat geeft mij rust in mijn hoofd. Méér KondoMarie-en (schrijf je dat zo?) Mijn kledingkamer minimaliseren naar mínder kleding! Zoals Marie Kondo verkondigd: ‘Waar je een Spark Joy gevoel van krijgt, binnen in je hart, dát blijft. Wat niet, gaat weg. Dus mochten mijn vriendinnen meelezen, kom gerust aankomende februari wat uitzoeken uit mijn ‘vaarwel’ tassen met kleding. Ze hebben een mooie periode hier gewoond maar het is tijd om afscheid te nemen van stukken die ik niet meer draag of pas (oeps!)

Kijk hier voor het eerste fijne boek van de Japanse opruim prinses! Marie Kondo, Opgeruimd!

En in haar volgende boek ‘Spark Joy’ gaat ze meer in op de praktische zaken. Maar hé als je meer van Netflix bent, dan heb je geluk! Want Marie Kondo is nu ook op Netflix te zien!

Daarnaast zou ik graag (ik zeg heel graag) wat sneller mijn studie project afronden in de e-commerce/digitale marketing. Waarom ben ik hier überhaupt aan begonnen? Dat vraag ik mijzelf soms ook af omdat ik er geen stap verder mee kom wegens andere zaken die momenteel toch belangrijker zijn voor mij. Maar 17 jaar geleden had ik deze ambitie ook en mijn hart maakt gewoon altijd wel een sprongetje op het commerciële vlak. Ik word van mijn huidige werk blij maar het commerciële waar ik vroeger mee begonnen ben blijft ook echt ‘mij’. Ik ben van mening dat je in je leven altijd moet blijven doen waar je blij van wordt! Oh, ja daar komt weer die welbekende ‘Spark Joy’;-).

5. welke droom komt hopelijk volgend jaar uit?

De afronding van mijn studie en online e-commerce start te maken als heuse business-babe! (huh of moeder-babe, hmm..bestaat dat ook? Nou goed, zo iets dus.) Het jaar van motor leren rijden, stoer pak uitzoeken, lekker scheuren over de weg, vooral in buitenland. Ik probeer mijn dochter al warm te maken voor een ritje naar school. Dat moet kunnen toch? Live life to the max!

6. Waar ben je dankbaar voor?

Zoals ik al eerder aangaf, mijn man, mijn kind, mijn ouders, (vooral mijn moeder), vrienden en collega’s die mij altijd gesteund hebben in zware tijden. Ik ben dankbaar dat ik gezond ben, ik ben een bhkanker overlever en nu na 12 jaar nog steeds schoon. Ik dank de professor van het VU nog een keer. Ik dank ook het universum en alles wat er mag zijn dat mij man hier nog steeds bij ons is en hopelijk nog heel erg lang en dat hij volledig vrij verklaard gaat worden op een dag. Maar rustig aan, ons motto is: living by the day and enjoy it the fullest!

7. Waar ben je het meest trots op?

Dat ik afgelopen jaar meer heb gewerkt aan mijn innerlijke ik. Persoonlijke groei. Ik ben mij bewuster geworden van de ‘ cirkel van invloed ‘. Ik ben bewuster dingen meer los gaan laten waar ik mijn normaliter druk over kon maken. Ik heb geleerd (dmv een peperdure training en coaches, dat dan weer wel;) hoe ik méér uit mijzelf moet halen en niet meteen in mijn hoofd moet gaan zitten om direct oplossingen te zoeken. Ik kreeg het daar enorm benauwd van en raakte er gestrest door. Ik ben bewuster geworden om meer afstand te nemen van personen die nogal dwingend kunnen zijn.

Nu creëer ik voor mijzelf meer ruimte door functioneler te reageren waardoor ik mij beter voel en de ander duidelijk weet waar hij aan toe is. Daarnaast heb ik ook met mijn nieuwe werk een grote ontwikkeling gemaakt en leer ik elke dag nog heel veel. Een nieuw netwerk, nieuwe afspraken gemaakt, nieuwe analyses, trends en ontwikkelingen gevolgd, nieuwe dingen bedacht, projecten aangestuurd..kortom heel veel nieuwe zaken kwamen er afgelopen jaar voorbij waarvan ik veel heb geleerd. Je bent tenslotte nooit uitgeleerd!

8. Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Duidelijk niet aan sporten. Ik heb op en af steeds blessures gehad waar ik nu eindelijk binnenkort voor naar het ziekenhuis ga. Zodra ik weer opgelapt ben kan ik ook weer volgend jaar eens skiën, en ik wil verder leren snowboarden. Daarnaast SUP ik graag maar dat is er ook niet van gekomen en ik probeer normaliter 2x per week mee te doen aan de HIIT training in the gym. Ik ben bang dat dit er voorlopig niet in zit. Maar ik wil wel strak in mijn vel naar de zonnige stranden vertrekken dit najaar, dus ik hoop dat ik snel weer wat aan mijn lijf kan gaan doen. Mijn tijd ging dit jaar vooral naar mijn werk, daar moest ik hard aan trekken en veel leren en daarnaast ging de aandacht ook naar mijn gezin.

9. Met de kennis van nu, wat zou je anders gedaan hebben?

Minder geld hebben uitgegeven aan kleding en daarvan meer weekendjes weggegaan zijn. Mij minder druk gemaakt hebben op mijn werk omdat een ander dit toch alweer vergeten is. Naar een diëtiste gegaan zijn die mij meer kan voorlichten over lactose en tarwevrij eten omdat ik geen kilo verlies al eet ik niets. Maar ik ben redelijk op gewicht hoor! Meer tijd gemaakt hebben voor vrienden en vriendinnen als ik niet zo vaak hoofdpijn had of pijn in mijn lijf. Voornemen voor 2019 is gezondheid (logisch) ik wil weer fit zijn zonder pijn. Daarnaast meer energie krijgen door de juiste voeding en beweging. Mij minder druk maken op mijn werk over anderen.

10. Welke doelen heb je volgend jaar?

Ik heb deze eigenlijk al door de vragen heen benoemt. Maar ik zal nog even wat opsommen; Mijn blog opnieuw starten onder een nieuwe naam, frisse layout en nieuw toegevoegde items lifestyle, dus ook dit stuk. (mission completed!) Motorrijden. Meer me-time dingen doen en ook samen met mijn man en zonder kind. Nu hebben we een mooi reisje met z’n tweeën in de planning staan dit voorjaar, dus ook daar hebben we een mooi begin mee gemaakt. Die e-commerce en digital markting business..ja, als dat nu ook in mijn drukke tijd gaat lukken. Maar met wat hulp van mijn hubby komt dat vast dit jaar goed. Anders stop ik ermee;-)

Wat Marie Kondo met je huis doet, doet Tony Crabbe voor je hoofd. Aandachtsmanagement. Onlangs in RTL Late Night besproken.
Ga het gauw lezen! Hieronder op de link te bestellen.

” Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder leven.
Onze inbox en to-dolijst puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Maar geloven dat je het altijd druk hebt omdat je zoveel te doen hebt, is onjuist en vooral zinloos. Drukte is een natuurlijke reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie.” (bron. bol. com Tony Crabbe)

Hebben jullie een beter beeld van mij gekregen? En wat vond je van de ‘ 2018 in 10 vragen aan mij’? Herken je dingen uit het stuk, of misschien wil je de vragen ook wel aan jezelf stellen? Het heeft mij geholpen om meer bewust te worden van wat er komen gaat in 2019. Ik benieuwd wat je ervan vond en ik lees graag je reactie!

Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe post? Klik op Follow my blog with Bloglovin

No time to read now?

No worries! Save on Pinterest to read it later.

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

"Meet the Urban Explorer Mom! Her passion for jet-setting with her crew knows no bounds. With her heart deeply connected to her Indonesian heritage, it's no surprise that Bali is her ultimate playground – she practically wrote the book on Bali vibes. 🌴✈️
Join her journey as she blends family travel, cultural exploration.Get ready for a fusion of flavors, stories, and destinations, all guided by the compass of a mom who's redefining the art of modern wanderlust.

All Posts

Hi, i'm Dee!

I hope you’re enjoying our free travel guides & tips! If so, please consider supporting our work. 🤗

LIFE IS A CATWALK

LIFE IS A CATWALK

Maak kennis met de Urban Travelista Mom. Ze heeft een onstuitbare passie voor reizen - vooral in de richting van Azië - en ze neemt haar gezin graag mee op avontuur. Als toegewijde foodie en wijnliefhebber gaat haar hart sneller kloppen bij nieuwe smaakervaringen. Ze is dol op de Aziatische en Franse keuken en houdt haar levensstijl zuivel- en glutenvrij! 🌍🍲🍷

Samen met haar gezin verweeft ze reislust, culinaire ontdekkingen en een gezonde levensstijl in één uniek verhaal. Volg haar reis terwijl ze op zoek gaat naar heerlijke momenten en een vleugje avontuur.

All Posts

33 gedachten over “2018 in 10 vragen aan mij”

 1. Mybeautyhealthlifestyle

  Wat een leuk artikel! Super tof, omdat we zo jou een stukje beter leren kennen. Wat ik ook echt goed vind: je hebt een visie en weet wat je nog graag zou willen dit jaar.
  Keep it up!

 2. Wat een mooie en leuke lijst om te lezen. Wat knap dat je zo veel en ver durft te reizen met een kleine mee.
  Wel heel tof dat ze direct ook meer leert dan enkel uit de boeken 🙂
  Ik wens je veel mooie momenten met elkaar dit jaar (en ook wanneer jullie lekker met zn 2 er op uitgaan in het voorjaar 😉 )

 3. Wow mooie website! Love it. Mooi dat je je zo durft bloot te geven:) ik wens jou voor 2019 alle goeds, liefde en mooie reizen toe. Voornamelijk het laatste kan ik nl. weer van jouw reisblogs en tips genieten.

 4. Het eerste wat ik zag: een foto van Gili air ???? zelf zijn we daar helaas niet geraakt, maar als het zo mooi is als Gili meno, dan heb je er vast immens van genoten!!
  Erg leuk om te lezen wat we het komende jaar allemaal van je kunnen verwachten en dat we wat meer over je te weten zijn gekomen ????

 5. Jeeeeeetje! Ziet er puik uit! Kan ik nog een hoop van leren! ???????? Binnenkort maar even een tutorial inplannen onder het genot van een lekker bubbeltje!
  Enne… Ik kom je tas wel uitpluizen hoor! Zie ik er misschien ook eens zo stylish uit als jij! ????
  You go girl! ????

 6. Tof hè, hoe dit soort ‘simpele’ vragen je laten nadenken over waar je mee bezig bent (geweest)?
  Leuk om te zien dat we stukjes overeenkomsten hebben in onze antwoorden.

  1. Dat ruimt zo lekker op! Ieder jaar half ga ik maar even door de kasten. De keuken is ook aan de beurt. Ik moet nog 4 kasten, maar er zijn pannen uit, glaswerk, schaaltjes voor broodjes die ik afgelopen jaren niet hebt gebruikt! Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven