havermoutreep

Maak je eigen havermout abrikozen pinda healthy nutbar?

Als ik in de welbekende supermarkt sta te gluren tussen alle soorten healthy repen zit er in iedere healthy nutbar wel een ingrediënt waar ik intolerant of allergisch voor ben. Ik zoek naar; healthy, eiwitrijk als het kan, vullend als goed tussendoortje of zelfs als ik geen tijd heb om te lunchen. Het moet een product zijn voor ‘on the go’ en dat blijkt in mijn zoektocht best lastig te zijn. Gezien ik dol ben op havermout en abrikozen en pinda’s wilde ik deze ingrediënten gebruiken om een eigen pindareep notenreep, you name it! te maken!

Welke ingrediënten?

De meeste noten repen bevatten rauwe amandelen. Precies waar ik allergisch op reageer. Ik kan overigens wél geroosterde pinda’s verdragen. Bij het verwerkingsproces gaat door het verhitten de stof eruit waar ik niet tegen kan. Dus ga ik aan de slag met de ingredienten voor een heuse oatmeal nutbar met ingrediënten waar ik wel goed tegen kan en ook nog een super gezond zijn!

De ingrediënten van de healthy oatmeal abricot nut bar

De ingrediënten voor een Healthy nutbar

  • 60 gram ongezouten pinda’s (of amandelen)
  • 30 gram zaden mix (pompoen, zonnepitten etc.)
  • 150 gram gedroogd fruit (abrikozen, dadels, rozijnen, cranberries)
  • Cacao nibs
  • 2,5 el kokosolie
  • 1 tl honing
  • 60 ml geconcentreerd appelsap
  • 2,5 tl kaneelpoeder
  • 200 gr havermout

De voorbereidingen

Meng de pinda’s, pitten en het gedroogd fruit in de mixer op stand 3. Doe de kokosolie erbij.

Voeg daarna de kaneelpoeder, cacao nibs en de helft van de appelsap toe.

Voeg beetje bij beetje de havermout toe en halverwege de rest van de appelsap en de honing. Laat het geheel nog rustig mixen totdat het een kleverige massa wordt.

Samengevoegde ingrediënten die nu samengeperst moeten worden tot een reep.

Leg de massa op het bakpapier en maak het plat tot 2 cm dik. Leg er een bakpapier overheen en kneed het goed tegen elkaar aan en maak er een samen geperst vierkant van. Zet het daarna in de koelkast voor 3 uur en snij er daarna stukken van.

GezondheidGezondheid

Deze Healthy bar van havermout, abrikozen en pinda’s als hoofdingredienten is klaar!

havermoutreep
Inpakken met ovenbakpapier, strikje erom heen en klaar!

Bewaar tip!

Bewaar deze in een afgedichte doos in de koelkast en je kan er wekenlang van genieten!

Eet smakelijk!

Laat jij ook hieronder weten of het gesmaakt heeft? En heb je meer inspiratie nodig voor mooie Paleo healthy bars? Check dit receptenboek Paleo bars

Heb jij nog meer inspriatie nodig om wat leuke lacotsevrije en tarwevrij recepten te maken? Kijk hier voor mijn sinaasappel pompoen soep, of mijn pokébowl recept!

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.