Lactose vrije Sinaasappel Pompoensoep

Soepen..ik ben er echt dol op! Deze lactose vrije sinaasappel pompoensoep is it! Een regelrechte hit voor kinderen die niks lekker vinden! Mijn dochter is zo dol op mijn kokos/pompoensoep en daarom wil ik deze andere variant graag met jullie delen.

Lactose vrij

Mijn dochter eet thuis gewoon lactose vrij met mij mee als dat zo uitkomt. Maar als ik uiteten ga dan valt het mij steeds keer op keer weer op dat er vaak geen lactose vrije soep op het menu staat. Denk aan een heerlijke bisque, pompoensoep gemaakt met room of alle andere soepen waar room in verwerkt zit.

“Soep voor kinderen!”

Dat is toch erg jammer voor diegene die lactose vrij willen of moeten eten tenslotte. Mijn voorkeur gaat uit naar een leuk kannetje met room ‘on the side’ en dat ziet er tegelijk fantastisch leuk uit! (tip voor de restaurateur) Dan kan je zelf kiezen om de soep puur te eten of aan te dikken met een room. Maar mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar een roomvervanger zoals kokosmelk, room gemaakt op basis van soya etc. Ik deel hier mijn favoriete soep recept!

 

Mijn favoriete (en van mijn kleine meid) Sinaasappel/Pompoen soep met kokosmelk en gember!

Er zijn velen soorten pompoensoep recepten maar deze heb ik naar eigen smaak gemaakt. Zie hieronder het recept!

Het recept

Ingrediënten

 • 1 fles pompoen
 • 1 stukje gember
 • 1 dikke winterpeen
 • 1 sinaasappel
 • 1 blikje kokosmelk
 • 1,5 tablet groenten bouillon voor 1 liter bouillon
 • 1,5 teentje knoflook
 • 1 middelgrote ui
 • beetje olijfolie of kokosolie
 • 1 theelepel massala kerriepoeder
 • halve rode peper

*koriander kan naar smaak toegevoegd worden, tevens kan de massala kerriepoeder ook achterwege gelaten worden voor een neutralere smaak of als kinderen mee eten zoals in mijn geval;)

Wat heb je nodig?

 • Staafmixer
 • Grote pan
 • Oven
 • snijplank en mes

Hoe te bereiden?

 1. Kook 1 liter water en doe daar de bouillonblokjes in. Ik kies voor groentebouillon blokjes om de soep vegan te houden. Maar runderbouillon geeft iets meer smaak vind ik. Zet de oven op 165 graden op grill stand plus hetelucht ovenstand. Verwarm deze voor.
 2. Snij de fles pompoen in het midden door de helft en vervolgens weer in 4-6 stukken in de lengte. Met een dunschiller kan je zo goed de pompoen schillen. Haal de zaden eruit. Snij de pompoen in stukken van 1-1,5 cm dik en max. 3-4 cm lang. Schil de winterpeen en snij deze in kleine blokjes/schijfjes van 0,5 cm dik. Schil de sinaasappel en snij de ui en peper grof. Snij een stukje gember van 2 cm af van de stronk en schil deze eerst en snij daarna fijn.
 3. Leg de stukken pompoen op een beklede ovenplaat en vet deze in met olijfolie en doe er wat peper en zout op. Zet de oven op 165 gr. 20-25 minuten op heteluchtstand met grill functie. De pompoengeur komt heerlijk los in de oven en de smaak komt helemaal ten goede!
 4. Zet daarna een koekenpan op het vuur met wat olijfolie of kokosolie en doe de grof gesneden ui en knoflook in de pan en roer even 2 minuten om. Doe de worteltjes erbij en doe er wat peper en zou op. Bak dit 5 minuten al roerend door en doe daarna de inhoud hiervan in de pan met de bouillon. Kook dit totdat de worteltjes zacht zijn. Doe de gember er ook bij.
 5. Zodra de pompoen gegaard is, gaat deze in stukjes ook bij de bouillon. Pak de stukken sinaasappel en knijp deze uit boven de pan. (dat scheelt je weer een sinaasappelpers schoonmaken;) en doe er een blikje kokosmelk bij. Maak met de staafmixer alle ingrediënten tot een gladde soep en laat deze nog even opnieuw aan de kook brengen.

 

Eet smakelijk!

Laat je mij nog weten of de soep lekker is?

4 Comments

 • Reply hippiemeisje juni 17, 2019 at 3:16 pm

  Ik moet hier ook letten op lactosegebruik, vandaar dat ik hier eens kwam piepen
  Deze lijkt me wel een aanrader, ga ik ook eens proberen… njommies….

 • Reply Herfstgerecht: Couscous met cranberry's en kip! - Lifeisacatwalk oktober 6, 2019 at 7:47 pm

  […] Zie ook een heerlijke herfst Lactose vrije Sinaasappel Pompoensoep […]

 • Reply Maak je eigen havermout abrikozen pinda healthy nutbar? - Lifeisacatwalk januari 10, 2021 at 4:23 pm

  […] meer inspriatie nodig om wat leuke lacotsevrije en tarwevrij recepten te maken? Kijk hier voor mijn sinaasappel pompoen soep, of mijn pokébowl […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.